Čitanje za slijepe je pravi CHALLENGE za sve one koji žele istinski pomoći

Različiti izazovi preplavili su Facebook. Prvo je krenuo Ice Challenge koji je za clj imao skretanje pažnje na problem smrtonosne bolesti nervnog sistema. Polijevanje kantom ledene vode ubrzo je estradizirano do te mjere da se zaboravilo čemu je namijenjeno. Srećom ispunio je svoj prvobitni cilj – zahvaljujući njemu prikupljeno je preko 90 miliona dolara u fond za ispitivanje bolesti.

 

Uslijedio je izazov šamaranja – u kojem je učestvovalo nekoliko javnih ličnosti u BiH. Poenta je bila da se Bosanci i Hercegovci “dozovu” pred predstojeće izbore. Istovremeno je krenuo i Book Challenge, u kojem su nominirani trebali preporučiti deset knjiga za čitanje…

 

Glas razuma na svom je Facebook profilu podijelio Zoran Ivančić. Ivančić je prekinuo besmisleno nabrajanje knjiških naslova, pozvavši sve da neke od njih pročitaju naglas, u akciji za slijepe Čitanje za ubuntu.

 

 

Slično se desilo i s Bibliotekom za slijepe.

 

– Naša dugogodišnja saradnica, poznata bh. glumica, Alena Džebo-Hećo bila je izazvana. Ali na izazov je odgovorila izazovom, koji je za razliku od svih drugih konkretan. Naime, Alena je pozvala da deset osoba pročita po deset knjiga u Biblioteci za slijepa i slabovidna lica u BiH. Poziv je izazvao veliku pažnju i ljudi su se odazvali, objavila je Biblioteka za slijepe na svom Facebook profilu. 

 

To je pravi #Bookchallenge!

 

Ukoliko želite sa slijepima i slabovidnima podijeliti ljepotu pisane riječi, pročitajte nešto naglas i to snimite u format mp3. Sve ostalo objašnjeno je na stranici Čitanje za ubuntu koju možete naći na ovom linku.

 

radiosarajevo.ba

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
hamlet narodno pozoriste tuzla (4)
Kraj pozorišne sezone u NP Tuzla u duhu predstave HAMLET