Clubbing po berlinskoj mjeri: Jiggler u Trezoru

Početak indoor clubbing sezone u sarajevskom klubu Trezor nagovještava ozbiljno kvalitetan program koji za nas priprema kolektiv dance more sleep later. Narednog petka, 14. septembra u goste nam dovode dašak Berlina – sjajnog DJ/producenta Jigglera, pravog predstavnika tamošnje aktuelne scene. Domaćin za mix pultom je Edib D, tako da će sarajevska publika nesumnjivo biti u odličnim rukama čitave večeri uz zagarantovan ples do ranih jutarnjih sati.

 

Clubbing po berlinskoj mjeri Jiggler u Trezoru (2)

 

Jiggler muziku izdaje za čuveni Stil vor Talent, a ujedno je i stalni član DJ roostera ovog legendarnog berlinskog labela, kojeg vodi Oliver Koletzki, jedno od najvažnijih imena elektronske muzike danas.

 

Jigglerovu muziku najbolje opisuju tri riječi: moćna, emotivna i groovy. Poznat je i kao član sjajnog dvojca Channel X, a svoje novo estradno ime Jiggler koristi od 2014. godine, kada je izdao traku Jiggle with it. Nakon ovog izdanja uslijedio je niz klupskih bombi koje je, pored pomenutih, izdavao za labele poput Tonkind, Compute Music, Ton lieb Klang itd…

 

Ipak, Jigglerovi najzanimljiviji radovi su oni za Stil vor Talent. Njegove trake Chasing the Sun, Impact, Losing Me su sve redom privukle ogromnu pažnju, dok je traka Stairs još jednom potvrdila njegov neupitni produkcijski kvalitet. Pored toga, radi se o vrhunskom DJ sa više od 15 godina iskustva.

 

Clubbing po berlinskoj mjeri Jiggler u Trezoru (4)

 

Edib D je ime koje više nije potrebno posebno predstavljati domaćoji regionalnoj publici. Resident je kluba Trezor, kao i kluba Dream Catcher u Crnoj Gori. Nastupao je u klubovima i na festivalima širom BiH, ali i u Srbiji, Crnoj Gori, Italiji, Njemačkoj. Uskoro se sprema i za gostovanje u Austriji.

 

Clubbing po berlinskoj mjeri Jiggler u Trezoru (1)

 

dance more sleep later je kolektiv koji je krajem 2017. osnovala grupa prijatelja sa ciljem promocije elektronske muzike. Do sada su organizovali nastupe sjajnih imena kao što su Chicola, Habischman, Petar Dundov, Ray Okpara, Dmitry Molosh. U svojim redovima imaju mlade i veoma talentovane DJ snage – Marinu i Marlu Felis koje, nastupajući uz Ediba, osvajaju BH clubbing scenu.

 

Informacije o kupovini ulaznica, kao i o ostalim detaljima eventa potražite na linku Jiggler / 14.09. Trezor / dance more sleep later.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Veličina je bitna: Ovako izgledaju savršeni penisi kad ih nacrtaju žene