CRISTIAN VARELA dolazi u Banja Luku na proslavu jubileja Fresh Wave Festivala

Release Date
09/02/2022

Jubilarnu, desetu godinu Fresh Wave Festivala obilježit će višemjesečna proslava koja počinje već početkom narednog mjeseca uz gostovanje jednog od dosadašnjih headlinera festivala nastupio na tvrđavi Kastel 2015.godine!

Techno čarobnjak, koji svoju magiju servira na 4 gramofona i koji je kao najbolji #technoDJ nagrađen nekoliko puta, CRISTIAN VARELA, stiže u Banja Luku u subotu, 5.marta u klub KSB. Kultni status španskog kralja techna, osim ogromnim talentom stekao je i kao vlasnik utjecajnih izdavačkih kuća Pornographic i Codes Experiments Records. Cristian Varela je u proteklim decenijama objavio brojna EP izdanja, a nevjerovatna karijera ovog virtuoza na gramofonima ovjekovječena je 2018. u specijalnom dokumentarnom filmu kojim je obilježeno 25 godina njegove karijere o kojem su svjedočili mnogobrojni prijatelji i kolege, uključujući imena kao što su: Carla Cox, Chrisa Liebing ili Joseph Capriati! Cristian Varela u dugogodišnjoj karijeri okitio se sa više od 40 nagrada, uključujući i one za Najboljeg tehno DJ u svijetu na dodjeli DJ nagrada 2007. i ponovo 2013. godine.

Line-upu će se pridružiti i DJ mag, koji je na sceni gotovo četvrt vijeka, Woodie kao i najmljađa ekipa izvođača sa domaće elektronske scene: Miloš Drvenica i Nikola Serdar.

Ograničeni broj ulaznica po cijeni od 20 KM bit će dostupan od nedjelje, 9. februara u banjalučkom pabu Hogwarts.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Bruce Dickinson sa Zagrebačkom filharmonijom nastupa u Sarajevu