Crtanje i rad u trodimenzionalnom prostoru

Ljubitelji Disneya vjerojatno su čuli za radove Glena Keanea, čovjeka koji se već gotovo četiri desetljeća bavi animiranjem i ilustriranjem nekih od najpoznatijih likova iz crtića. Keane je koristio mnoge alate, ali tek iskorakom u virtualnu stvarnost predstavio je nešto krajnje inspirativno.

 

giphy

Ovaj čuveni animator primio se sustava HTC Vive za VR i korištenjem softvera Tilt Brush iz Googlea počeo raditi neke od svojih likova poput male sirene Ariel. Papir i olovka su jedna stvar, virtualni prostor nešto posve drugačije – i gotovo nezamislivo. Crtanje i rad u trodimenzionalnom prostoru činilo mu se vrlo ugodnim i ‘neobično normalnim iskustvom’. Ipak, dodao je i kako će biti potrebno još neko vrijeme dok se potpuno ne savlada najbolji način za izvođenje različitih stvari u virtualnom prostoru.

 

Baš kao i kod drugih medija, smatra kako nije dovoljno nekome tek dati alat i očekivati izradu remek-djela. Za sve je potrebno strpljenje i vrijeme, rekao je.

 

[vimeo]https://vimeo.com/138790270[/vimeo]

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Simpatične Pepetuška majice koje vaši mališani mogu sami obojiti