Crtanje i rad u trodimenzionalnom prostoru

Ljubitelji Disneya vjerojatno su čuli za radove Glena Keanea, čovjeka koji se već gotovo četiri desetljeća bavi animiranjem i ilustriranjem nekih od najpoznatijih likova iz crtića. Keane je koristio mnoge alate, ali tek iskorakom u virtualnu stvarnost predstavio je nešto krajnje inspirativno.

 

giphy

Ovaj čuveni animator primio se sustava HTC Vive za VR i korištenjem softvera Tilt Brush iz Googlea počeo raditi neke od svojih likova poput male sirene Ariel. Papir i olovka su jedna stvar, virtualni prostor nešto posve drugačije – i gotovo nezamislivo. Crtanje i rad u trodimenzionalnom prostoru činilo mu se vrlo ugodnim i ‘neobično normalnim iskustvom’. Ipak, dodao je i kako će biti potrebno još neko vrijeme dok se potpuno ne savlada najbolji način za izvođenje različitih stvari u virtualnom prostoru.

 

Baš kao i kod drugih medija, smatra kako nije dovoljno nekome tek dati alat i očekivati izradu remek-djela. Za sve je potrebno strpljenje i vrijeme, rekao je.

 

[vimeo]https://vimeo.com/138790270[/vimeo]

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
iWalkDog – Šetamo šapice