CRTARNICA – šareni svijet mašte

Zora Škrgulja (33) iz Ivanić – Grada oduvijek je voljela crtati, pa je iz hobija pokrenula FB page CRTARNICA, gdje je odlučila predstaviti svoje radove, koja se nakon samo godinu dana pretvorila u mali biznis.

 

crtarnica (3)

 

Kako kaže, Crtarnica predstavlja neki svijet mašte u kojem su dozvoljene sve kombinacije u likovnom izrazu. U tehnikama veza, tkanja, crtanja po papiru, tekstilu su polako nastajali razni motivi i likovi.

 

Volim kombinirati različite tehnike, tradicionalne tehnike u savremenom izrazu, te kroz rad promicati važnost ručne izrade. Dominantni motivi su motivi prirode, životinja i motivi ženskoga lica. Motivi se znaju ponekad seliti sa crteža, na tekstil, te ih izradim i u 3D prikazu, kao npr. igračku, a poslije se opet vrate na papir. Radim i platnene torbe koje, također, ukrasim crtežom i dodatno sa vezom, kaže nam Zora.

 

crtarnica (5)

 

 

Ove godine je počela sa izradom majica i keramičkih tanjira, koji su za sada samo za dekorativnu upotrebu, te zidnih ukrasa, sa inspiracijom u tapiserijama. Majice sadrže pretežno motive ženskih lica, što je proizašlo iz njenog diplomskog rada (u Ljubljani završila Fakultet modnog dizajna, OPrirodoslovnotehnološki fakultet, smjer Oblikovanje tekstila i odjeće) u kojem je proučavala tradicionalnu i savremenu ulogu žene. Tanjire ukrašava cvjetnim motivima.

 

Prati i cijeni puno umjetnika i inspiraciju pronalazi svugdje, često se nađe koji crtež sa laganom dozom humora ili nelogičnosti, koji na svoj način zapakira u gotov proizvod.

 

crtarnica (1) crtarnica (4) crtarnica (6) crtarnica (7) crtarnica (8) crtarnica

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
‘B4’ Alena Šimića proglašen najboljim studentskim filmom u BH Film programu