CRTARNICA – šareni svijet mašte

Zora Škrgulja (33) iz Ivanić – Grada oduvijek je voljela crtati, pa je iz hobija pokrenula FB page CRTARNICA, gdje je odlučila predstaviti svoje radove, koja se nakon samo godinu dana pretvorila u mali biznis.

 

crtarnica (3)

 

Kako kaže, Crtarnica predstavlja neki svijet mašte u kojem su dozvoljene sve kombinacije u likovnom izrazu. U tehnikama veza, tkanja, crtanja po papiru, tekstilu su polako nastajali razni motivi i likovi.

 

Volim kombinirati različite tehnike, tradicionalne tehnike u savremenom izrazu, te kroz rad promicati važnost ručne izrade. Dominantni motivi su motivi prirode, životinja i motivi ženskoga lica. Motivi se znaju ponekad seliti sa crteža, na tekstil, te ih izradim i u 3D prikazu, kao npr. igračku, a poslije se opet vrate na papir. Radim i platnene torbe koje, također, ukrasim crtežom i dodatno sa vezom, kaže nam Zora.

 

crtarnica (5)

 

 

Ove godine je počela sa izradom majica i keramičkih tanjira, koji su za sada samo za dekorativnu upotrebu, te zidnih ukrasa, sa inspiracijom u tapiserijama. Majice sadrže pretežno motive ženskih lica, što je proizašlo iz njenog diplomskog rada (u Ljubljani završila Fakultet modnog dizajna, OPrirodoslovnotehnološki fakultet, smjer Oblikovanje tekstila i odjeće) u kojem je proučavala tradicionalnu i savremenu ulogu žene. Tanjire ukrašava cvjetnim motivima.

 

Prati i cijeni puno umjetnika i inspiraciju pronalazi svugdje, često se nađe koji crtež sa laganom dozom humora ili nelogičnosti, koji na svoj način zapakira u gotov proizvod.

 

crtarnica (1) crtarnica (4) crtarnica (6) crtarnica (7) crtarnica (8) crtarnica

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Nevidljiva vila MIRAGE u srcu grčkog ostrva Tinos