Damir Imamović, Rade Šerbedžija i Svetlana Makarovič gosti festivala ‘Sanje u Medani’

Bajkoviti pjesničko-muzički festival Sanje u Medani održat će se od 29. 6. do 1. 7. 2018. Noći pjesama i vina ove će godine svojim nastupima na više lokacija u Goriškim brdima, slovenačkoj Toskani, uveličati Damir Imamović, Rade Šerbedžija i Svetlana Makarovič.

 

Pored nastupa nekih od najcjenjenijih regionalnih umjetnika: Damira Imamovića, vrsnog poznavaoca i interpretatora muzike i poezije sevdaha, Radeta Šerbedžije, čije djelovanje sa skupinom Zapadni kolodvor dobro poznaju svi ljubitelji i ljubiteljice umuzičene poezije, te kraljice slovenačke poezije Svetlane Makarovič uz virtuozne muzičare Simboličnog orkestra, deveti festival Sanje u Medani obilježit će diskusije, koncerti i muzičke radionice za djecu, kao i nastupi Petera Semoliča, Bine Štampe Žmavc, Gašpera Maleja, Sofye-Agnesse Yakuntsove…

 

Među gostima ovogodišnjeg festivala u Medani je i malteški pjesnik Antoine Cassar, autor izuzetne i za ovaj trenutak u historije dragocjene knjige Putovnica, koju će izdavačka kuća Sanje uoči festivala objaviti na četiri jezika – slovenačkom, engleskom, španskom i hrvatskom. Putovnica će ujedno biti crvena nit ovogodišnjeg festivala, te će knjigu svi posjetioci i posjetiteljke dobiti u zamjenu za ulaznicu.

 

Ulaznice su u prodaji i možete ih naručiti ovdje. Broj mjesta je ograničen. Detaljan program festivala možete potražiti ovdje, kao i na Facebook stranici festivala.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Nova reklama za GUINNESS prikazat će vam potpuno drugačiji narod Republike Kongo