Damir Imamović, Rade Šerbedžija i Svetlana Makarovič gosti festivala ‘Sanje u Medani’

Bajkoviti pjesničko-muzički festival Sanje u Medani održat će se od 29. 6. do 1. 7. 2018. Noći pjesama i vina ove će godine svojim nastupima na više lokacija u Goriškim brdima, slovenačkoj Toskani, uveličati Damir Imamović, Rade Šerbedžija i Svetlana Makarovič.

 

Pored nastupa nekih od najcjenjenijih regionalnih umjetnika: Damira Imamovića, vrsnog poznavaoca i interpretatora muzike i poezije sevdaha, Radeta Šerbedžije, čije djelovanje sa skupinom Zapadni kolodvor dobro poznaju svi ljubitelji i ljubiteljice umuzičene poezije, te kraljice slovenačke poezije Svetlane Makarovič uz virtuozne muzičare Simboličnog orkestra, deveti festival Sanje u Medani obilježit će diskusije, koncerti i muzičke radionice za djecu, kao i nastupi Petera Semoliča, Bine Štampe Žmavc, Gašpera Maleja, Sofye-Agnesse Yakuntsove…

 

Među gostima ovogodišnjeg festivala u Medani je i malteški pjesnik Antoine Cassar, autor izuzetne i za ovaj trenutak u historije dragocjene knjige Putovnica, koju će izdavačka kuća Sanje uoči festivala objaviti na četiri jezika – slovenačkom, engleskom, španskom i hrvatskom. Putovnica će ujedno biti crvena nit ovogodišnjeg festivala, te će knjigu svi posjetioci i posjetiteljke dobiti u zamjenu za ulaznicu.

 

Ulaznice su u prodaji i možete ih naručiti ovdje. Broj mjesta je ograničen. Detaljan program festivala možete potražiti ovdje, kao i na Facebook stranici festivala.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Oči i uši u modi: Audiovizuelna odjeća kao ekstenzija čovjeka