Danas počinje Sedmica mode u Budimpešti

Release Date
31/01/2022

 The Hungarian Fashion & Design agencija će i ove godine upriličiti Sedmicu mode Centralne Evrope u Budimpešti od 31. januara do 6. februara. Ove godine nas očekuje zaista ekskluzivno iskustvo, očekuju nas nove kolekcije od više od 30 mađarskih i poljskih dizajnera i dizajnerica međunarodnih modnih revija. Ovogodišnja trodnevna revija koja se održava na dvije lokacije omogućit će najznačajnijim kupcima da prvo vide komade naredne sezone u Mađarskoj. Tokom Sedmice mode, osim modnih revija, zainteresovane očekuju i brojni popratni događaji. Jedinstveni virtuelni izložbeni prostor otvorit će svoja vrata za one koji preferiraju iskustvo digitalne kupovine i moći će odmah kupiti sezonske komade  tokom samog događaja.

Donijeli smo stratešku odluku kada smo odlučili da organizujemo Sedmicu mode skoro mjesec dana prije ostalih međunarodnih modnih revija. Naš cilj je bio da povežemo mađarske dizajnere sa međunarodnom modnom scenom i da ojačamo međunarodnu poziciju BCEFW-a. Zahvaljujući BCEFW Pre-Fall Collection modnim revijama, međunarodni kupci će moći vidjeti kreacije mađarskih i poljskih dizajnera već na početku sezone. Ovaj koncept čini naše prodajne ciljeve dostupnijim. Sveukupno 4.000 gostiju posjetilo je BCEFW u jesen prošle godine. Dizajneri su imali priliku da ih i lično upoznaju, čime su stekli važne prodajne mogućnosti. Ove godine očekujemo slično raznoliku publiku, što je izuzetna prilika da brendovi steknu prekograničnu popularnost, istakla je Zsófia Bata-Jakab, direktorica Mađarske agencije za modu i dizajn.

Na modnoj pisti će biti predstavljene kolekcije za jesen/zimu 2022/23, a moći će se pogledati u Royal Riding Hall zgradi u Budimpešti u petak, a u Muzeju likovnih umjetnosti u subotu i nedjelju. Svaki od 19 mađarskih i dva poljska dizajnera predstavit će deset lookova. Osim toga, organizatori posebnu pažnju posvećuju raznolikosti, inkluzivnosti, te naglašavanju pozitivnog imidža tijela.

Tokom Sedmice moda grad Budimpešta postaje prava modna prijestolnica. Pored najnovijih kolekcija, međunarodni stručnjaci, kupci i novinari moći će se upoznati sa dodatnim sadržajima koje nudi grad Budimpešta. U sklopu Sedmice mode bit će prikazano i pet izložbi u Deák palači, te sedam u Muzeju likovnih umjetnosti, među kojima su brendovi koji dizajniraju različite modne dodatke i nakit. Osim offline učešća, događaje i modne revije možete pratiti online na službenoj Facebook stranici BCEFW-a i TikTok kanalu.

Ova Sedmica mode donosi i novo iskustvo kupovine u digitalnom svijetu Metavresa s virtualno izgrađenim izložbenim prostorom, gdje možete direktno kupiti sezonske komade mađarskih dizajnera samo jednim klikom na web stranici Budapest Select Concept Store. Od sad će kreacije biti dostupne i u obliku NFT-a, što olakšava virtuelnu prodaju dizajnerskih radova.

Kao kolektivna zagovaračka i reprezentativna organizacija industrije, redovnim realizacijom BCEFW-a, HFDA stvara platformu za mađarske i regionalne dizajnere da pokažu svoje kolekcije i privuku pažnju struke i medija na mađarske i srednjoevropske talente. Dugoročno gledano, događaj će omogućiti da Budimpešta postane regionalni centar modne industrije, što je jedan od primarnih ciljeva Agencije.

Više informacija o programima možete pronaći na web stranici BCEFW-a.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.