David Lynch neće režirati nastavak kultne serije Twin Peaks

Autor kultne serije Twin Peaks, David Lynch ipak neće režirati nastavak najavljivan za sljedeću godinu, a kako je napisao na društvenim mrežama, da nije postigao dogovor sa televizijom Showtime i da je tome razlog novac. Šanse da će nastavak biti snimljen su umanjene, a kako sada stvari stoje ako ga i bude njega neće potpisati renomirani reditelj.

 

– Nakon jedne godine i 4 meseca pregovaranja, napuštam projekt zato što su mi ponuđena nedovoljna finansijska sredstva za scenario kakav sam želio da sprovedem u djelo. Ove sedmice ću početi zvati glumce kako bi ih obavjestio da ja neću biti reditelj. Uprkos tome, nastavak serije će možda ipak biti snimljen i emitovan na Showtimeu. Volim svijet Twin Peaksa i volio bih da smo se mogli drugačije dogovoriti, naveo je Lynch.

 

Dear Facebook Friends, Showtime did not pull the plug on Twin Peaks. After 1 year and 4 months of negotiations, I left…

Posted by David Lynch on Sunday, April 5, 2015

 

Povodom njegove izjave oglasila se i televizija Showtime.

 

Žao nam je zbog izjave Davida Lyncha, smisli smo da smo na istom zadatku. Showtime također voli svijet Twin Peaksa i još uvijek se nadamo da ćemo postići dogovor sa autorima serije Davidom Lynchom i Markom Frostom“, navodi se u njihovom saopštenju.

 

Lynch i Frost su već uradili “prvu ruku” scenarija za devet novih epizoda, a mediji spekuliraju da će to biti dovoljno Showtimeu da nastavi projekt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
1998: SARAJEVO kroz objektiv i riječ CHRIS KORDE, muzičarke i aktivistkinje koja je nastupala na FUTURA festivalu