David Lynch neće režirati nastavak kultne serije Twin Peaks

Autor kultne serije Twin Peaks, David Lynch ipak neće režirati nastavak najavljivan za sljedeću godinu, a kako je napisao na društvenim mrežama, da nije postigao dogovor sa televizijom Showtime i da je tome razlog novac. Šanse da će nastavak biti snimljen su umanjene, a kako sada stvari stoje ako ga i bude njega neće potpisati renomirani reditelj.

 

– Nakon jedne godine i 4 meseca pregovaranja, napuštam projekt zato što su mi ponuđena nedovoljna finansijska sredstva za scenario kakav sam želio da sprovedem u djelo. Ove sedmice ću početi zvati glumce kako bi ih obavjestio da ja neću biti reditelj. Uprkos tome, nastavak serije će možda ipak biti snimljen i emitovan na Showtimeu. Volim svijet Twin Peaksa i volio bih da smo se mogli drugačije dogovoriti, naveo je Lynch.

 

Dear Facebook Friends, Showtime did not pull the plug on Twin Peaks. After 1 year and 4 months of negotiations, I left…

Posted by David Lynch on Sunday, April 5, 2015

 

Povodom njegove izjave oglasila se i televizija Showtime.

 

Žao nam je zbog izjave Davida Lyncha, smisli smo da smo na istom zadatku. Showtime također voli svijet Twin Peaksa i još uvijek se nadamo da ćemo postići dogovor sa autorima serije Davidom Lynchom i Markom Frostom“, navodi se u njihovom saopštenju.

 

Lynch i Frost su već uradili “prvu ruku” scenarija za devet novih epizoda, a mediji spekuliraju da će to biti dovoljno Showtimeu da nastavi projekt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Robertu De Niru uručeno Počasno Srce Sarajeva za životno djelo