DEEP PURPLE 6. decembra u beogradskoj Štark areni

Jedan od najvećih bendova u historiji rocka i najvoljenijih bendova, legendarni Deep Purple, održat će koncert u Beogradu, 6. decembra u Štark Areni. Engleski rokeri, predvođeni legendarnim pjevačem Ianom Gillanom, održali su spektakularni nastup 2014. godine u Areni pred više od 10 000 ljubitelja rock’n’roll zvuka! Smoke on the water, Black Night, Hush, Highway Star, The Mule i drugi hitovi iz karijere benda duge skoro pola vijeka, ponovo će odjeknuti Arenom!

 


Prije dvije godine, rock ikone su započele Long Goodbye Tour, za koju su planirali da bude posljednja u njihovoj bogatoj koncertnoj karijeri. Zbog ogromnog interesovanja miliona obožavatelja širom svijeta, Deep Purple će u okviru turneje ponovo posjetiti neke zemlje, a na izuzetnu radost velikog broja fanova, Srbija je jedna od njih!

 

Ljubitelji tvrdog zvuka će imati jedinstvenu priliku da poslednji put čuju hitove rock velikana, među kojima su I Fireball, Bloodsucker i Strange Kind Of Woman, Space Truckin’, Johnny’s Band, Uncommon Man, The Surprising, Lazy i mnogi drugi.

Deep Purple je jedan od najuticajnijih hard rock sastava svih vremena! Bend je nastao u Hertfordu 1968. godine i od tada je utjecao na brojne rock i metal bendove, među kojima su i Iron Maiden, Metallica, Motorhead, Bon Jovi, Aerosmith, Pantera, Guns ’n’ Roses…

 

Britanske rok legende, Deep Purple, vode se u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najglasniji bend na svijetu i jedan su od koncertno najaktivnijih bendova u historiji rock’n’rolla. Bend je 2016. godine uvrstan i u Rock and Roll Hall of Fame.

 

Deep Purple se smatraju pionirima heavy metal zvuka i autori su najpoznatijeg rifa – Smoke on the Water sa albuma Machine Head. Objavili su 20 studijskih i 34 koncertna albuma, 27 best-of komplilacija, a nedavni izveštaji pokazuju da je Deep Purple prodao u više od preko 100 miliona kopija svojih albuma širom svijeta!

 

Ulaznice u prodaji od petka, 29. marta na blagajni Štark Arene, svim prodajnim mestima Ticket Vision-a, i online na www.starkarena.co.rs.otografija_ Jim Rakete

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Elma Porobić: U korijenu svega leže dva osjećanja – ljubav i strah