Devedesete kao inspiracija: adidas Originals predstavio novu P.O.D. system siluetu

Inspirisan jedinstvenom siluetom iz devedesetih godina, adidas Originals tim dizajnera kreirao je novu patiku koja je dostupna i u BIH – P.O.D. system!

 

Polazna tačka dizajnerskog tima bio je drugačiji pristup u stvaranju i želja da se sačuvaju prepoznatljivi detalji iz prošlosti koji bi se prenijeli na viši nivo, uz podršku najnovijih tehnologija. Sljedeći korak predstavljao je odlazak u bogatu adidas arhivu i potragu za nečim neobičnim i gotovo zaboravljenim.

 

adidas Originals P

 

Izbor dizajnera i inspiracija za novi kreativni proces bio je EQT Cushion 2, silueta predstavljena prije 23 godine. Patika iz daleke ’95 prvo je bila rastavljena, a zatim ponovo sastavljena u novu neočekivanu konfiguraciju – P.O.D-S3.1 model. Razvoj P.O.D. modela predstavljen je kroz zanimljivi dokumentarni film.

 

 

Nic Galway, potpredsednik adidas Originals globalnog dizajnerskog tima, objasnio je šta ova silueta predstavlja: Mi imamo sjajnu historiju, ali i nevjerovatnu budućnost, a P.O.D. system je idealna komunikacija između ova dva perioda, rekao je objasnivši da je u potrazi za inspiracijom ponekad dobro pogledati u prošlost, ali ne i zadržati se tamo.

 

Poseban akcent stavljen je na đon koji je sastavljen iz tri cjeline. EVA pjena na prednjoj strani patike, udubna Boost™ komponenta sa gumenom podlogom na peti, kao i Torsion™ tehnologija na središnjem dijelu đona zajedno omogućavaju slobodno kretanje i lako prilagođavanje stopala patici.

 

adidas Originals P.O.D. system (5)

 

Pod sloganom Great alone, better together, adidas Originals uspio je da kreira modernu i potpuno drugačiju siluetu, koja je već postala omiljena domaćim zvijezdama, kao što su pjevačica Sara Jo, glumci Bojan Perić i Slaven Došlo, košarkaši Vanja Marinković i Branko Lazić, i mnogi drugi.

 

adidas P.O.D. modeli dostupni su u svim BUZZ šopovima.

 

adidas Originals P.O.D. system (3)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Saint Laurent proljeće/ljeto 2016. muška kolekcija