Dezintegracija: Izložba Jima Marshalla u GSU Brodac

Na svojoj prvoj samostalnoj izložbi u Sarajevu od 2015. godine, Jim Marshall predstavlja Dezintegraciju. Izložba će biti upriličena 5. oktobra u 19h u GSU Brodac u Sarajevu. Ovaj rad koji je stvaran zadnje tri godine, predstavlja dezintegraciju postera političkih kampanja na području sarajevskih općina kao metafore za blijeda obećanja i sumornu stvarnost politike u Sarajevu i ostalim dijelovima BIH.

 

Politika je šou biznis za ružne ljude.

 

Rođen u Škotskoj, živi i radi zadnje 24 godine u Bosni i Hercegovini, Jim Marshall je vizuelni umjetnik i fotograf, čiji rad je predstavljen na 11 samostalnih izložbi i na velikom broju kolektivnih.

 

Jedna od njegovih samostalnih izložbi 15 godina stalna je postavka, dok je Sklonište izložba koja se postavlja jednom godišnje u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine u Sarajevu. Obje ove izložbe spadaju u permanentnu kolekciju Historijskog muzeja.

 

Njegovi radovi su nedavno bili izloženi u Milanu i Veneciji, dok je njegova dokumentarna fotografija objavljena u velikom broju međunarodnih i domaćih publikacija.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Patwo: Ulice su moje galerije