Die Tanznacht mit Franz Alice Stern @ Dom mladih

Sarajevska online izdavačka kuća Submarine Vibes u martu i aprilu priprema pravu poslasticu za ljubitelje sofisticiranog house zvuka, u vidu dva nova izdanja Die Tanznachta koja će ugostiti dva njemača DJa i producenta, Franza Alicea Sterna 17. marta i Jonasa Saalbacha 7. aprila. Oba nastupa održat će se u amfiteatru Doma mladih, a kao i ranije gostovanje Bebette u decembru prošle godine, predstavljaju nastavak saradnje sa Goethe Institutom u BiH.

 

Franz Alice Stern je 25-ogodišnji producent koji živi i radi u Berlinu. Inspiraciju za sviranje, komponovanje i produciranje od rane je mladosti crpio iz djela klasične muzike. Danas najčešće producira deep house i techno, ali također uživa u vitage i electro“ miksevima u kojima remixuje poznate pjesme u old school stilu. Prvi EP K8 objavio je za njemački label Trapez ltd (Traum), a u samo dva dana ovaj EP je stigao na 46. mjesto top 100 izdanja na online muzičkoj trgovini Beatport. Već drugo izdanje objavljeno mu je na Poesie Musik podetiketi jednog od najpoznatijih izdavačkih kuća elektronske muzike danas – berlinskog Get Physicala. U prošloj je godini svoju muziku također objavljivao za Traum, Get Physical i Parquet, a radio je i remixe za izvođače kao što su Fritz Kalkbrenner i Alle Farben. Osim što producira, Franz nastupa u klubovima u Berlinu i širom Evrope. Franz Alice Stern uradio je i remix za jedno od izdanja Submarine Vibes, te je njegov remix dostigao na TOP 10 pjesama žanra Electronica na svjetskoj digitalnoj prodavnici muzike Traxsource.

 

Podršku na ovom događaju će činiti dvojac Sijah & Kolenda, Hibrid, DJ Keon i G.EDD.

 

 

Mladi berlinski producent, Jonas Saalbach za kratko je vrijeme dospio na glas jednog od najtalentovanijih producenata u Njemačkoj, a na sebe je privukao pažnju karakterističnom melodičnom muzikom, ali i serijom zanimljivih video spotova. Nakon što je izdao album na Einmusika Recordings i osvojio sjajne kritike, Jonas je u prošloj godini zabilježio nastupe po cijeloj Njemačkoj i ostatku Evrope, a lista njegovih nastupa dovoljno govori o interesu publike za njegov zvuk.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=fGnelysVRME[/youtube]

 

Jonas često sarađuje sa brojnim poznatim imenima kao što su Einmusik, Ruede Hagelsteln, Third Son, Brita Arnold, Sasse, a izdavao je, između ostalih,  i na labelovima Katermukke, Heinz Music, Save Us Recordings, Polymath, Mood Music. EP pod nazivom Fridge Slab objavio je i na domaćem bh. labelu Submarine Vibes, a na istom izdanju objavljen je i remix koji je uradio sarajevski producent Hibrid, za koji je ekipa Podmornice na Bjelašnici snimila i spot.

 

Sarajevski nastup Jonasa Saalbacha bi tako  bio i svojevrstan nastavak predstavljanja domaćih i stranih izvođača koji izdaju za Submarine Vibes, kao i promocija jedne od rijetkih domaćih etiketa elektronske muzike čiji značaj prelazi granice Bosne i Hercegovine.

 

Podršku će mu i ovaj puta dati Submarine Vibes ekipa Sijah & Kolenda, Hibrid i slovenski producent Roby Deep. 

 

 

 

Paket ulaznice za oba izdanja Die Tanznachta može se nabaviti do 16. marta u ograničenom broju po cijeni od 25KM, dok pojedinačne ulaznice koštaju 15 KM, a mogu se nabaviti online na kupikartu.ba kao i na svim prodajnim mjestima ovog servisa, te u Art Kinu Kriterion. Ulaznice će na dan događaja koštati 20 KM.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
1998: SARAJEVO kroz objektiv i riječ CHRIS KORDE, muzičarke i aktivistkinje koja je nastupala na FUTURA festivalu