Dior ‘džordanke’: Nove omiljene tenisce koje spajaju najbolje od oba modna svijeta

Ikonična košarkaška patika Nike Air Jordan patika upravo je dobila pečat elegancije i to zahvaljujući saradnji modnom kućom Diora – iz koje su rođene tenisice kakve do sada nisu viđene, u ograničenoj seriji. Model Air Jordan 1 High OG je nastao povodom obilježavanje 35. godišnjice legendarnih “džordanki”.

 

nike dior 2

The Air Dior tenisice predstavljene su na Diorovoj reviji u Miamiju. Tenisice su dijelom nove kolekcije koja se uglavnom temelji na printovima (zmijskom, tropskom i prepoznatljivom Diorovom monogramu). Nakon prezentacije, Diorov dizajner Kim Jones predstavio je na Instagramu prvu fotografiju, tačnije video, tenisica.

 

 

Air Jordan 1 High OG su belo-sive, a dizajnerski se oslanjaju na model iz 1985. Prepoznatljivi Nike znak je urađen u Dior maniru, pod dirigentskom palicom art direktora Diora Kima Jonesa. AJ1 tenisice krase ručno oslikani srebrno-bijeli rubovi i Nikeov prepoznatljivi luk ukrašen Diorovim printom. Potplati su prozirno-bijeli, a imaju i Air Dior logo koji je spoj krila i košarkaške lopte, a tu je i neizostavan Jordanov Jumpman.

 

Izrađeno je 8.500 dubokih pari i 4.700 plitkih tenisica. U masovnoj prodaji će biti od aprila 2020, dok su u određenim Diorovim radnjama već dostupne. Cena će biti 1.800 eura što ih čini jednim od najskupljih Air Jordan patika.

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Da li su modnim brendovima zaista potrebni kreativni direktori?