Dior ‘džordanke’: Nove omiljene tenisce koje spajaju najbolje od oba modna svijeta

Ikonična košarkaška patika Nike Air Jordan patika upravo je dobila pečat elegancije i to zahvaljujući saradnji modnom kućom Diora – iz koje su rođene tenisice kakve do sada nisu viđene, u ograničenoj seriji. Model Air Jordan 1 High OG je nastao povodom obilježavanje 35. godišnjice legendarnih “džordanki”.

 

nike dior 2

The Air Dior tenisice predstavljene su na Diorovoj reviji u Miamiju. Tenisice su dijelom nove kolekcije koja se uglavnom temelji na printovima (zmijskom, tropskom i prepoznatljivom Diorovom monogramu). Nakon prezentacije, Diorov dizajner Kim Jones predstavio je na Instagramu prvu fotografiju, tačnije video, tenisica.

 

 

Air Jordan 1 High OG su belo-sive, a dizajnerski se oslanjaju na model iz 1985. Prepoznatljivi Nike znak je urađen u Dior maniru, pod dirigentskom palicom art direktora Diora Kima Jonesa. AJ1 tenisice krase ručno oslikani srebrno-bijeli rubovi i Nikeov prepoznatljivi luk ukrašen Diorovim printom. Potplati su prozirno-bijeli, a imaju i Air Dior logo koji je spoj krila i košarkaške lopte, a tu je i neizostavan Jordanov Jumpman.

 

Izrađeno je 8.500 dubokih pari i 4.700 plitkih tenisica. U masovnoj prodaji će biti od aprila 2020, dok su u određenim Diorovim radnjama već dostupne. Cena će biti 1.800 eura što ih čini jednim od najskupljih Air Jordan patika.

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Najbolje #FBLstyle kombinacije ove sedmice