Do kraja mjeseca u kinu Meeting Point pogledajte Oskarovce i nove filmske naslove

U kinu Meeting Point u Sarajevu do kraja mjeseca na repertoaru su filmovi nominirani i nagrađeni Oscarima, kao i najnoviji filmski naslovi. Sve projekcije počinju u 18 sati.

Minari Leeja Isaaca Chunga, dobitnik Oscara za najbolju sporednu glumicu (Yuh-jung Youn) na programu kina Meeting Point je 13. maja. Ovaj film, nježna i sentimentalna priča o porodičnim korijenima, prati korejsko-američku porodicu koja se doseljava na farmu u državu Arkansas u potrazi za vlastitim američkim snom.

 

Oni koji mi žele smrt Taylora Sheridana s Angelinom Jolie u glavnoj ulozi, u kinu Meeting Point pogledajte 14, 19, 24. i 29. maja. Film govori o maloljetnom dječaku koji nakon što postane svjedokom brutalnog ubojstva, ulazi u sistem zaštite svjedoka i izdan mu je novi, lažan identitet. Skriven je u kampu za problematične tinejdžere u prirodi, a ubice su u lovu na njega.

 

Krimi komediju Veliki povratnici Georgea Galla, u kojoj glume Robert De Niro, Tommy Lee Jones, Morgan Freeman i Zach Braff, pogledajte 15, 20, 25. i 30. maja. Producent Max Barber duguje novac šefu mafije Reggieju Fontaineu nakon što njegov najnoviji film doživljava krah. Max pokušava producirati novi film ne bi li pritom ubio glavnog glumca pri izvođenju neke od akrobacija, a potom uzeo novac od osiguranja.

 

Quo Vadis, Aida? Jasmile Žbanić, nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg međunarodnog igranog filma kao kandidat Bosne i Hercegovine, na programu kina Meeting Point je 16, 18, 23. i 28. maja.

 

 

Zemlja nomada (Nomadland) Chloe Zhao, dobitnik tri Oscara – za najbolji film, režiju i glavnu žensku ulogu (Frances McDormand), na programu je 17, 22. i 27. maja. Zemlja nomada je film ceste o Amerikancima koji nakon globalne financijske krize žive u kombijima.

 

Dani gnjeva, novi film Guya Ritchieja s jednim od najpopularnijih akcijskih zvijezda današnjice – Jasonom Stathamom, na programu je 21, 26. i 31. maja. Priča slijedi misterioznog H (Statham), zaštitara koji radi za firmu koja prevozi novac u Los Angelesu i koji je odgovoran za prevoz miliona dolara po gradu. Uz Stathama, u filmu još glume i Josh Hartnett, Scott Eastwood, Holt McCallany, Jeffrey Donovan i muzičar Post Malone.

 

Svi programi u kinu Meeting Point počinju u 18 sati, a broj mjesta je ograničen. Program se odvija u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama i preporukama nadležnih službi. Mjere za zaštitu zdravlja uključuju dezinfekciju obuće i ruku pri ulasku u kino Meeting Point, fizički razmak prilikom ulaska i izlaska iz kino sale, sjedenje na obilježenim mjestima, nošenje zaštitne maske prilikom ulaska i izlaska iz kina kao i tokom projekcije.

 

ULAZNICE

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 8 KM, s popustom za studente i penzionere 5 KM. Ulaznice se mogu kupiti svakim danom od 8 do 17 sati u caffeu Meeting Point.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Zanima li vas kako izgleda snimanje scena seksa u filmovima?