Dog Eat Dog u Močvari 8. aprila

Dog Eat Dog, američki crossover pioniri i jedan od prvih bendova koji je kombinirao hardcore i rap, dolaze u zagrebačku Močvaru u subotu, 8. aprila.

 

Dog Eat Dog oformljeni su davne 1990. kad su Dave Neabore, Sean Kilkenny i John Connor napustili grupu Mucky Pup i počeli stvarati muziku koju su uglavnom svirali po manjim klubovima u New Jerseyu i okolici. Za prve nastupe su koristili čak četiri različita imena, a pristupanjem Dana Nastasia odlučili su se za naziv Dog Eat Dog.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=aZ16qMS6EyA[/youtube]

 

 

Veliki proboj dogodio se 1994. objavom debuta, megasellera All Boro Kings. Tad već s puno utakmica u nogama (uključujući primjerice i evropsku turneju s Biohazardom) bend je preko noći postao globalna atrakcija najviše zahvaljujući hitovima poput If These Are Good Times, Who’s The King i No Fronts, ali i izuzetno hvaljenim nastupima. Uz podršku MTV-a i radio stanica Dog Eat Dog u kratko vrijeme su postali jedan od najtraženijih bendova 90-ih. Nikad u potpunosti prihvaćeni od isključivo hardcore publike zbog korištenja saksofona u svojim pjesmama utjehu su pronašli u fanovima kojima je mješavina hardcore, hip hop i skate kulture i muzike bila itekako prihvatljiva. A tih je bilo jako puno.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=wDj-as2KGq8[/youtube]

 

U sljedećih desetak godina objavili su još tri studijska izdanja – Play Games, Amped i Walk With Me – i nastupali s ogromnim imenima kao što su Rage Against The Machine, Metallica, Ozzy Osbourne, Sepultura, No Doubt, Biohazard, Agnostic Front i Hatebreed. Nakon brojnih, što koncertnih, što studijskih postava posljednjih nekoliko godina Dog Eat Dog nastupaju kao četvorka u kojoj su osim originalnih članova Johna Connora (vokal) i Davea Neaborea (bas) još Brandon Finley (bubnjevi) i Roger Haemmerli (gitara).

 

Proteklih sezona bend je nastupao obilježavajući godišnjice svojih izdanja, ali u 2017. plan je objaviti nove pjesme koje i sviraju na touru. U aprilu i maju odsvirat će 23 evropska koncerta, a u Zagreb dolaze 8. aprila u klub Močvara.

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Sneak peek video sa Fashion.Beauty.Love snimanja