Dog Eat Dog u Močvari 8. aprila

Dog Eat Dog, američki crossover pioniri i jedan od prvih bendova koji je kombinirao hardcore i rap, dolaze u zagrebačku Močvaru u subotu, 8. aprila.

 

Dog Eat Dog oformljeni su davne 1990. kad su Dave Neabore, Sean Kilkenny i John Connor napustili grupu Mucky Pup i počeli stvarati muziku koju su uglavnom svirali po manjim klubovima u New Jerseyu i okolici. Za prve nastupe su koristili čak četiri različita imena, a pristupanjem Dana Nastasia odlučili su se za naziv Dog Eat Dog.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=aZ16qMS6EyA[/youtube]

 

 

Veliki proboj dogodio se 1994. objavom debuta, megasellera All Boro Kings. Tad već s puno utakmica u nogama (uključujući primjerice i evropsku turneju s Biohazardom) bend je preko noći postao globalna atrakcija najviše zahvaljujući hitovima poput If These Are Good Times, Who’s The King i No Fronts, ali i izuzetno hvaljenim nastupima. Uz podršku MTV-a i radio stanica Dog Eat Dog u kratko vrijeme su postali jedan od najtraženijih bendova 90-ih. Nikad u potpunosti prihvaćeni od isključivo hardcore publike zbog korištenja saksofona u svojim pjesmama utjehu su pronašli u fanovima kojima je mješavina hardcore, hip hop i skate kulture i muzike bila itekako prihvatljiva. A tih je bilo jako puno.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=wDj-as2KGq8[/youtube]

 

U sljedećih desetak godina objavili su još tri studijska izdanja – Play Games, Amped i Walk With Me – i nastupali s ogromnim imenima kao što su Rage Against The Machine, Metallica, Ozzy Osbourne, Sepultura, No Doubt, Biohazard, Agnostic Front i Hatebreed. Nakon brojnih, što koncertnih, što studijskih postava posljednjih nekoliko godina Dog Eat Dog nastupaju kao četvorka u kojoj su osim originalnih članova Johna Connora (vokal) i Davea Neaborea (bas) još Brandon Finley (bubnjevi) i Roger Haemmerli (gitara).

 

Proteklih sezona bend je nastupao obilježavajući godišnjice svojih izdanja, ali u 2017. plan je objaviti nove pjesme koje i sviraju na touru. U aprilu i maju odsvirat će 23 evropska koncerta, a u Zagreb dolaze 8. aprila u klub Močvara.

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Nermin Hamzagić: Sport i umjetnost nas okupljaju oko zajedničkih vrijednosti i ideja