Došlo je vrijeme da vas upoznamo sa ELEMENT festivalom

ELEMENT je niz muzičkih događaja, vođen idejom da okuplja sve ljubitelje žanrovski različite elektronske muzike tokom cijele godine. Održat će se 9. juna, 28. jula i 25. augusta na Tvrđavi Kastel. Festival je nastao iz ljubavi prema elektronskoj muzici, želji da noći provodimo plešući i potrebi da obogatimo kulturnu ponudu Banja Luke.

 

Tvrđavu Kastel kao najprepoznatljiviju lokaciju u Banjoj Luci smo odabrali da ugosti Element festival 9. juna, 28. jula i 25. avgusta. Line Up junskog događaja čine Tajlanđanka Nakadia, Rumunka Nusha, kao i domaće zvijezde Siniša Tamamović, Woodie, Ivan Z, Radujković, DJ Freak, Mirko C i Stef. Za najentuzijastičnije organizovali smo i after koji će se održati na posebnoj lokaciji koja će uskoro biti objavljena. Bitno nam je napomenuti da je grad Banja Luka prepoznao potencijal Elementa za turističku ponudu grada kao i značaj za projekt Evropska prestonica kulture (EPK) 2024, te su nam grad, zajedno sa Turističkom organizacijom zvanični sponzori i uz njihovu pomoć ćemo realizovati popratne aktivnosti koje ćemo uskoro najaviti, a za koje se nadamo da će ostaviti traga i nakon ova prvobitna tri događaja, poručuju organizatori.

 

Early Bird ulaznice, najbrži će moći nabaviti po cijeni od 7KM na stranici kupikartu.ba.

 

Tim koji stoji iza Elementa misli na svoje posjetitelje i posjetiteljice i zato će im obezbijediti razne pogodnosti kada je riječ o smještaju i prijevozu, a detalje u vezi sa tim ćemo također otkriti uskoro.

 

Da upoznamo one koji već nisu upoznati sa zvijezdama prve Element žurke.

 

Nakadia je jedna od malobrojnih svetski uspješnih artistica u svijetu elektronske muzike. Rođena je na Tajlandu i najmlađa je od petero djece. Kada je imala samo 15 godina, odselila se iz rodnog mjesta u Khorat gdje je radila u fabrikama u kojima je pravila kablove za kompjutere, hard diskove i dekorativne platične tanjire. Često je izlazila u noćne klubove gdje je otkrila tehno. Karijeru je započela 2002.  pažljivo stvarajući svoj zvuk, a žanrovi kojima je posvetila svoju karijeru su deep house, tech house i techno. Redovna je gošća u najprestižnijim klubovima Londona, Berlina, Šangaja, Antverpa i Sao Paola. Prve trake objavila je 2005. godine, dok je globalno postala poznata 2013. godine kada je objavila EP Check&Run. Traka TECHNASIA sa pomenutog EP-ja se održala na listi Beatport Techno Top 40 dvanaest nedjelja.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=GegHG4OY6-A[/youtube]

 

Nusha je karijeru započela 2007. godine, ali je u svijetu muzike od malih nogu. Za veoma kratko vrijeme počela je nastupati sa velikim zvijezdama kao što su Dubfire, Solomun, Green Velvet, Monika Kruse, James Zabiela i mnogi drugi. Svoj talent pokazuje u live DJ setovima i muzičkoj produkciji, a njene trake su se nebrojeno puta našle na vrhovima Beatport lista. Nusha uvijek donese nešto novo, a u svojim setovima oduševljava tehnikom, selekcijom traka i nevjerovatnom energijom.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=0phR159T8zg[/youtube]

 

Podrška domaćih izvođača je jednako impresivna, jer se radi o najuspješnijim i najkvalitetnijim imenima bosanskohercegovačke scene i miljenicima banjalučke, kao i publike širom regiona. Kao najbolji primjer ističe se Siniša Tamamović koji je karijeru započeo još krajem devedesetih. Poznat je po svojim intenzivnim žurkama širom Evrope, a prati ga baza vijernih fanova. Osnovao je i sopstvenu muzičku etiketu naziva Night Light Records na kojoj izdaju nova, kao i dobro poznata imena elektronske scene.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=uyBsMKbJRk4[/youtube]

 

Odbrojavamo dane do 9. juna kada će čitav Kastel biti u Elementu!

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
femmeNoir by Damir Prljača