Dosterrados u Mostaru

Dio bh. programa XX2. Jazz Festa – Nairuz i Barimatango nastupaju 22. marta u Pozorištu lutaka Mostar! Jazz Fest Sarajevo će ovog mjeseca u Mostaru predstaviti Dosterrados – dio programa bosanskohercegovačkih umjetnika i umjetnica realiziran proteklog novembra u okviru XX2. Jazz Festa Sarajevo.

 

U saradnji sa Pozorištem lutaka Mostar, 22. marta u 20.00 bit će održan koncert kvarteta Nairuz gitariste Mirze Redžepagića i trija Barimatango.

 

Nairuz je novi Redžepagićev projekt sa internacionalnim ansamblom kojeg čine basista Daniel More, nejista i vokalista Almedin Varošanin i flamenko plesačica Urška Centa. Mostarski koncert bit će premijerni nastup projekta Nairuz u Mostaru i njihovog repertoara koji je spoj flamenka i makamske muzike sa elementima sufijske poezije.

 

Uz kvartet Nairuz, kao dio programa Dosterrados nastupit će i trio Barimatango – pjevačica Jelena Milušić, multiinstrumentalista Atila Aksoj i kontrabasista Edvin Hadžić će izvesti romske i sefardske pjesme, uključujući i one sa područja Bosne i Hercegovine.

 

Ulaznice po cijeni od 10 KM mogu se kupiti u sistemu Kupikartu.ba, a na dan koncerta i na blagajni Pozorišta lutaka Mostar.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Bili smo na snimanju emisije NEDJELJA U ZEMLJI ČUDA