Dosterrados u Mostaru

Dio bh. programa XX2. Jazz Festa – Nairuz i Barimatango nastupaju 22. marta u Pozorištu lutaka Mostar! Jazz Fest Sarajevo će ovog mjeseca u Mostaru predstaviti Dosterrados – dio programa bosanskohercegovačkih umjetnika i umjetnica realiziran proteklog novembra u okviru XX2. Jazz Festa Sarajevo.

 

U saradnji sa Pozorištem lutaka Mostar, 22. marta u 20.00 bit će održan koncert kvarteta Nairuz gitariste Mirze Redžepagića i trija Barimatango.

 

Nairuz je novi Redžepagićev projekt sa internacionalnim ansamblom kojeg čine basista Daniel More, nejista i vokalista Almedin Varošanin i flamenko plesačica Urška Centa. Mostarski koncert bit će premijerni nastup projekta Nairuz u Mostaru i njihovog repertoara koji je spoj flamenka i makamske muzike sa elementima sufijske poezije.

 

Uz kvartet Nairuz, kao dio programa Dosterrados nastupit će i trio Barimatango – pjevačica Jelena Milušić, multiinstrumentalista Atila Aksoj i kontrabasista Edvin Hadžić će izvesti romske i sefardske pjesme, uključujući i one sa područja Bosne i Hercegovine.

 

Ulaznice po cijeni od 10 KM mogu se kupiti u sistemu Kupikartu.ba, a na dan koncerta i na blagajni Pozorišta lutaka Mostar.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Haris Jusović: Sreća je moj svijet inspiracije