DRUGA BH. POVORKA PONOSA bit će održana 23. augusta u Sarajevu

Danas najavljujemo drugu bh. povorku ponosa, koja će se održati 23. augusta u Sarajevu. Povorka ponosa je protest protiv nejednakosti i predstavlja borbu za bolji položaj lezbejki, gejeva, biseksualnih, trans, interspolnih i kvir osoba u bosanskohercegovačkom društvu. Lica druge povorke ponosa su Amar Ćatović, Branko Ćulibrk, Bisera Hodžić, Dajana Bakić, Emina Bošnjak, Lejla Huremović i Mirza Halilčević.
 

 
– Svjesni/e trenutne epidemiološke situacije, ovogodišnju bh. povorku ponosa najavljujemo na ovaj način, poštujući sve preporučene mjere. Organizacioni odbor Bh. povorke ponosa će pozorno pratiti situaciju i sve preporuke i mjere koje budu donešene u narednom periodu, te će shodno njima organizovati drugu bh. povorku ponosa. Organizacioni odbor bh. povorke ponosa trenutno broji 22 osobe, koje dolaze iz cijele Bosne i Hercegovine. Izuzetno nam je drago da postoji velika zainteresovanost za ovu volontersku uključenost u organizaciju druge bh. povorke ponosa. Još jednom podcrtavamo da, iako se bh. povorka ponosa događa u Sarajevu, ona uključuje sve druge gradove i sredine u BiH, poručuju organizatori.

 

Kontinuitet borbe kroz protestnu šetnju je neophodan kako bi se napravile značajne i dugotrajne promjene stanja prava i života LGBTIQ osoba, kao i svih drugih marginalizovanih grupa u društvu.

 

Vidimo se 23. avgusta u Sarajevu! Jer, nije život četiri zida!

 

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Pismo Anthonyja Hopkinsa za Bryana Cranstona