DRUGA BH. POVORKA PONOSA bit će održana 23. augusta u Sarajevu

Danas najavljujemo drugu bh. povorku ponosa, koja će se održati 23. augusta u Sarajevu. Povorka ponosa je protest protiv nejednakosti i predstavlja borbu za bolji položaj lezbejki, gejeva, biseksualnih, trans, interspolnih i kvir osoba u bosanskohercegovačkom društvu. Lica druge povorke ponosa su Amar Ćatović, Branko Ćulibrk, Bisera Hodžić, Dajana Bakić, Emina Bošnjak, Lejla Huremović i Mirza Halilčević.
 

 
– Svjesni/e trenutne epidemiološke situacije, ovogodišnju bh. povorku ponosa najavljujemo na ovaj način, poštujući sve preporučene mjere. Organizacioni odbor Bh. povorke ponosa će pozorno pratiti situaciju i sve preporuke i mjere koje budu donešene u narednom periodu, te će shodno njima organizovati drugu bh. povorku ponosa. Organizacioni odbor bh. povorke ponosa trenutno broji 22 osobe, koje dolaze iz cijele Bosne i Hercegovine. Izuzetno nam je drago da postoji velika zainteresovanost za ovu volontersku uključenost u organizaciju druge bh. povorke ponosa. Još jednom podcrtavamo da, iako se bh. povorka ponosa događa u Sarajevu, ona uključuje sve druge gradove i sredine u BiH, poručuju organizatori.

 

Kontinuitet borbe kroz protestnu šetnju je neophodan kako bi se napravile značajne i dugotrajne promjene stanja prava i života LGBTIQ osoba, kao i svih drugih marginalizovanih grupa u društvu.

 

Vidimo se 23. avgusta u Sarajevu! Jer, nije život četiri zida!

 

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
PLUSMINUS: Nova kolekcija Ene Dujmović i Borisa Majstorovića donosi spoj mode i savremene umjetnosti