Dubai zatrpan napuštenim luksuznim automobilima

Očigledno je i Dubai, grad u kojem doslovno kaplje bogatsvo, teško pogođena ekonomskom krizom. A, kad kažemo teško pogođen mislimo na bogate Britance koji su tamo radili i živjeli na visokoj nozi, a koji već neko vrijeme bježe glavom bez obzira ka domovini kako bi izbjegli zatvorske kazne zbog dugova.

 

To je uzrokovalo da više od 3.000 luksuznih i manje luksuznih četvorotočkaša, bude „zauvijek ostavljeno“ uglavnom na aerodromskim parkinzima i u garažama. Automobili su samo ostavljeni, neki čak i sa ključevima u bravama, da se na njih taloži pijesak i prašina.

 

Prodati ih da bi vratili dugove je sasvim u redu, međutim, za to je treba vremena. Lakše je bilo pobjeći, priznao je za tabloid San jedan od njih.

 

napustena_auta1 napustena_auta2 napustena_auta3 napustena_auta4 napustena_auta5 napustena_auta6 napustena_auta7 napustena_auta8 napustena_auta9 napustena_auta10

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Kami: Let hiljadu ždralova