Dubioza kolektiv se vraća na Demofest

Internacionalno poznata grupa Dubioza kolektiv prvi je poznati revijalni izvođač Demofesta, koji će ove godine biti održan jubilarni, deseti put, a popularni bend zasvirat će na velikoj bini tvrđave Kastel u Banjoj Luci u subotu, 22. jula.

 

Dubioza kolektiv se tako vraća na najveći regionalni festival demo bendova, na kojem je posljednji put nastupila prije četiri godine, pritom obarajući sve dotadašnje rekorde posjećenosti. Podsjetimo, Demofest je tokom njihovog nastupa prvi put morao zatvoriti kapije Kastela, jer je prostor za publiku bio ispunjen do posljednjeg mjesta.

 

Dubioza - live@Demofest (3)

 

Svi dobro pamtimo nastup Dubioze na šestom Demofestu i euforiju koja je tada vladala u publici. S obzirom na to da je bend od tada postigao zaista veliki uspjeh i van regiona, te imajući u vidu činjenicu da Dubioza kolektiv sada u BiH svira samo jednom ili dva puta godišnje, odlučili smo da jedan od tih nastupa bude upravo na desetom Demofestu, kazala je Brankica Raković, PR direktorica Demofesta.

 

Dodala je da se nada da ove godine dio publike Demofesta neće ostati uskraćen za koncert crno-žute ekipe, s obzirom na to da se festival posljednje dvije godine održava na mnogo većem prostoru, nego što je to ranije bio slučaj.

 

Možda Dubioza jeste ‘rasla’ tokom četiri godine koliko ih nismo vidjeli i čuli uživo, ali ni Demofest nije mirovao, kazala je Rakovićeva.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=H_aDB1C26vg[/youtube]

 

Ona je podsjetila da je još uvijek u toku konkurs za takmičarski program festivala, koji će biti otvoren do 15. marta, te još jednom pozvala sve demo bendove sa prostora ex-Yu da se prijave za nastup na desetom Demofestu.

 

Svi detalji u vezi sa prijavom, kao i novosti o festivalu, mogu se pronaći na zvaničnom sajtu festivala na adresi Demofest. Ovogodišnje izdanje Demofesta će se održati od 20. do 22. jula, a ostali detalji će uskoro biti poznati.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Vedad Trbonja: Muzika je najveći pokretač stvari