Dugoočekivani koncert grupe SIKTER

Za utorak, 31.1. s početkom u 20 sati Muzička produkcija BHRT-a najavljuje specijalni koncert popularnog bosanskohercegovačkog sastava Sikter. Ovo je 6. koncert u sklopu serijala Studio 2 Live koji se u zgradi BHRT-a održava jednom mjesečno. Za grupu Sikter će ovo biti poseban i emotivan s obzirom na najavu da se opraštaju od publike.

 

Sikter je sarajevska alternativna rock-grupa osnovana 1990. godine. Muzički program ove grupe se sastoji od više muzičkih stilova poput: soula, funka i rock and rolla. Njihovi koncerti su multimedijske izvedbe praćene video projekcijama raznih sarajevskih umjetnika.

 

Dobitnici su nagrade Davorin 2006 za najbolji video spot u kategoriji urbane rok muzike, za spot My Music u režiji Pro.ba Prva su bosanskohercegovačka rock-grupa čiji video zapis Pain in Brain se pojavio 1995. godine na MTV-u. Posebni su i po tome što su 1997. godine nastupili kao predgrupa na koncertu grupe U2 na sarajevskom stadionu Koševo. Iste godine svirali su sa Bonom and Jovanottijem na otvaranju Muzičkog Centra Pavarotti u Mostaru.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=KllC3q7D5nM[/youtube]

 

Sikter je objavio raznovrsne albume: Now, Always, Never, Queen of The Disco, Don’t You Miss Me, My Music te Ego Trip 2009. godine u kojoj su napravili produkcijsku pauzu a nastavili sa povremenim turnejama i nastupima.

 

Sikter, jedinstven bend na našim prostorima, je veliku popularnost postigao upravo neobičnim muzičkih hitovima, sjajnim aranžmanima i živom svirkom koju će svi prisutni na koncertu u Studiju 2 (studio Esad Arnautalić) imati priliku osjetiti iz prve ruke.  Ulaz na koncert je slobodan uz obaveznu najavu prisustva na mail muzicka.produkcija@bhrt.ba.

 

BH Radio 1 realizira živi prijenos dok će BHT 1 snimiti i odloženo emitirati navedeni koncert.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Issey Miyake L’Eau d’Issey Pure Pétale de Nectar: Meka eksplozija slatkih mirisa proljeća