Dugoočekivani koncert grupe SIKTER

Za utorak, 31.1. s početkom u 20 sati Muzička produkcija BHRT-a najavljuje specijalni koncert popularnog bosanskohercegovačkog sastava Sikter. Ovo je 6. koncert u sklopu serijala Studio 2 Live koji se u zgradi BHRT-a održava jednom mjesečno. Za grupu Sikter će ovo biti poseban i emotivan s obzirom na najavu da se opraštaju od publike.

 

Sikter je sarajevska alternativna rock-grupa osnovana 1990. godine. Muzički program ove grupe se sastoji od više muzičkih stilova poput: soula, funka i rock and rolla. Njihovi koncerti su multimedijske izvedbe praćene video projekcijama raznih sarajevskih umjetnika.

 

Dobitnici su nagrade Davorin 2006 za najbolji video spot u kategoriji urbane rok muzike, za spot My Music u režiji Pro.ba Prva su bosanskohercegovačka rock-grupa čiji video zapis Pain in Brain se pojavio 1995. godine na MTV-u. Posebni su i po tome što su 1997. godine nastupili kao predgrupa na koncertu grupe U2 na sarajevskom stadionu Koševo. Iste godine svirali su sa Bonom and Jovanottijem na otvaranju Muzičkog Centra Pavarotti u Mostaru.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=KllC3q7D5nM[/youtube]

 

Sikter je objavio raznovrsne albume: Now, Always, Never, Queen of The Disco, Don’t You Miss Me, My Music te Ego Trip 2009. godine u kojoj su napravili produkcijsku pauzu a nastavili sa povremenim turnejama i nastupima.

 

Sikter, jedinstven bend na našim prostorima, je veliku popularnost postigao upravo neobičnim muzičkih hitovima, sjajnim aranžmanima i živom svirkom koju će svi prisutni na koncertu u Studiju 2 (studio Esad Arnautalić) imati priliku osjetiti iz prve ruke.  Ulaz na koncert je slobodan uz obaveznu najavu prisustva na mail muzicka.produkcija@bhrt.ba.

 

BH Radio 1 realizira živi prijenos dok će BHT 1 snimiti i odloženo emitirati navedeni koncert.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Alma Imamović: Bosanci i Hercegovci su fascinirani španskom kulturom