Ecocapsule: Niskoenergetske, minijaturne, savršene kućice

Dizajnerskog tim Nice Visons kreirao je energetski prenosivi nezavisni dom, upakovam u kompakznu, futurističku formu – Ecocapsule. Svaka od ovih malih kućica, oblika jajeta, opremljena je sa solarnim panelima, turbinom za vjetar i kontejnerima koji skupljaju kišnicu.

 

Ecocapsule (3)

 

Iako je malih dimenzija, ona pruža sve ono što očekujete da jedan dom pruži. Što je najvažnije, dvoje odraslih ljudi može bez problema živjeti u ovoj neobičnoj kapsulastoj kućici i to gdje god poželite. Unutar ove kapsule nalazi se mala kuhinja sa tekućom vodom, ležaj za dvoje, tuš i WC šolja.

 

Ecocapsule 3

 

Energija se dobija putem fotonaponskih ćelija i mini vetroturbina, dok je baterija visokog kapaciteta kako bi mogla da omogući dovoljno energije i tokom perioda smanjenog solarnog djelovanja i aktivnosti vjetra. Objekat ima zaobljenu formu, kako bi se lakše omogućilo prikupljanje kišnice i rose, a ugrađeni filteri prečišćavaju sakupljenu vodu i ona se može koristiti za tehničku upotrebu.

 

Ecovapsule 2

 

 

Cijena Ecocapsule bit će poznata javnosti do kraja ove godine, a prvi primjerci bit će spremni za isporuku u prvoj polovini 2016.

 

Ecocapsule (2)Ecocapsule (2) Ecocapsule (1)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Pet korisnih savjeta za proljetno čišćenje vašeg pametnog telefona