Ecocapsule: Niskoenergetske, minijaturne, savršene kućice

Dizajnerskog tim Nice Visons kreirao je energetski prenosivi nezavisni dom, upakovam u kompakznu, futurističku formu – Ecocapsule. Svaka od ovih malih kućica, oblika jajeta, opremljena je sa solarnim panelima, turbinom za vjetar i kontejnerima koji skupljaju kišnicu.

 

Ecocapsule (3)

 

Iako je malih dimenzija, ona pruža sve ono što očekujete da jedan dom pruži. Što je najvažnije, dvoje odraslih ljudi može bez problema živjeti u ovoj neobičnoj kapsulastoj kućici i to gdje god poželite. Unutar ove kapsule nalazi se mala kuhinja sa tekućom vodom, ležaj za dvoje, tuš i WC šolja.

 

Ecocapsule 3

 

Energija se dobija putem fotonaponskih ćelija i mini vetroturbina, dok je baterija visokog kapaciteta kako bi mogla da omogući dovoljno energije i tokom perioda smanjenog solarnog djelovanja i aktivnosti vjetra. Objekat ima zaobljenu formu, kako bi se lakše omogućilo prikupljanje kišnice i rose, a ugrađeni filteri prečišćavaju sakupljenu vodu i ona se može koristiti za tehničku upotrebu.

 

Ecovapsule 2

 

 

Cijena Ecocapsule bit će poznata javnosti do kraja ove godine, a prvi primjerci bit će spremni za isporuku u prvoj polovini 2016.

 

Ecocapsule (2)Ecocapsule (2) Ecocapsule (1)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Predstavljeni Nokia 110 4G i Nokia 105 4G