Edib D & Alex Ranerro 27. aprila u klubu Silver & Smoke

U petak 27. aprila, u klubu Silver & Smoke, klubski resident Edib D predstavlja novog gosta. Ovaj put je to Alex Ranerro, DJ i producent iz Slovenije.

 

Alex Ranerro je jedno od najaktuelnijih imena slovenačke scene. Izdavao je za poznate etikete Glasgow Underground, Bedrock, Nite Grooves, a njegova izdanja su podržala velika imena poput John Digweed, Andrey Pushkarev, Cinthie, Darius Syrossian, The Mekanism, Stacey Pullen i mnogi drugi.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=wE-7kakJ0hI&feature[/youtube]

Godine 2016. Alex postaje jedan od suosnivača portala SolvdMag koji se bavi elektronskom muzikom. Portal SolvdMag ima mjesečnu rezidenciju u underground klubu K4 u Ljubljani, gdje su ugostili brojna imena poput Phil Weeks, Sakro, Julien Sandre, Jack Wickham, Kristijan Molnar itd…

 

Za muziku koju pušta kaže da mora biti groovy i da mora imati emociju. Ovo će biti Alexov premijerni nastup u Bosni i Hercegovini.

 

Edib D je dobro poznato ime domaćoj publici i ne treba ga posebno predstavljati. Trenutno se priprema za ljetnu sezonu u toku koje ga čekaju brojni nastupi, kako internacionalni, tako i domaći. Nakon gostovanja u Kelnu u Njemačkoj, očekuje ga i nastup u Italiji početkom mjeseca juna, kao i nastupi na par veoma zanimljivih regionalnih festivala. Također, uskoro bi trebao izaći i njegov prvi EP i to za njujoršku etiketu Hydrogen Inc.

 

Edib D ovom prilikom najavljuje i jedan novi projekat, na kojem radi sa grupom prijatelja, a u sklopu kojeg možemo očekivati nešto drugačiji koncept zabave na veoma zanimljivoj lokaciji, uz nastupe domaćih i stranih artista, kako poznatih, tako i onih manje poznatih. Više informacija uskoro.

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
ARTEZ naslikao mural u Mostaru