Edib D & Alex Ranerro 27. aprila u klubu Silver & Smoke

U petak 27. aprila, u klubu Silver & Smoke, klubski resident Edib D predstavlja novog gosta. Ovaj put je to Alex Ranerro, DJ i producent iz Slovenije.

 

Alex Ranerro je jedno od najaktuelnijih imena slovenačke scene. Izdavao je za poznate etikete Glasgow Underground, Bedrock, Nite Grooves, a njegova izdanja su podržala velika imena poput John Digweed, Andrey Pushkarev, Cinthie, Darius Syrossian, The Mekanism, Stacey Pullen i mnogi drugi.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=wE-7kakJ0hI&feature[/youtube]

Godine 2016. Alex postaje jedan od suosnivača portala SolvdMag koji se bavi elektronskom muzikom. Portal SolvdMag ima mjesečnu rezidenciju u underground klubu K4 u Ljubljani, gdje su ugostili brojna imena poput Phil Weeks, Sakro, Julien Sandre, Jack Wickham, Kristijan Molnar itd…

 

Za muziku koju pušta kaže da mora biti groovy i da mora imati emociju. Ovo će biti Alexov premijerni nastup u Bosni i Hercegovini.

 

Edib D je dobro poznato ime domaćoj publici i ne treba ga posebno predstavljati. Trenutno se priprema za ljetnu sezonu u toku koje ga čekaju brojni nastupi, kako internacionalni, tako i domaći. Nakon gostovanja u Kelnu u Njemačkoj, očekuje ga i nastup u Italiji početkom mjeseca juna, kao i nastupi na par veoma zanimljivih regionalnih festivala. Također, uskoro bi trebao izaći i njegov prvi EP i to za njujoršku etiketu Hydrogen Inc.

 

Edib D ovom prilikom najavljuje i jedan novi projekat, na kojem radi sa grupom prijatelja, a u sklopu kojeg možemo očekivati nešto drugačiji koncept zabave na veoma zanimljivoj lokaciji, uz nastupe domaćih i stranih artista, kako poznatih, tako i onih manje poznatih. Više informacija uskoro.

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Fascinantne časne sestre koje uzgajaju marihuanu