EDO MAAJKA otvorio LJETNU SCENU SARTR

Datum objave
18/06/2022
fotografije
Dženat Dreković

Koncertom Ede Majke, u petak je otvorena Ljetna scena SARTR. Prepuno dvorište O.Š. Musa Ćazim Ćatić bilo je mjesto različitosti, prošlosti i budućnosti. Sjajno raspoložen, Edo Maajka zahvalio se na pozivu organizatorima, te otpočeo sa koncertom.

Sarajevski ratni teatar SARTR, ove godine  slavi 30 godina svog postojanja, a ovogodišnja Ljetna scena posvećena je kulturnom otporu i promociji umjetnika, sa željom, da se kroz umjetnost utiče na društvo i ukaže na sve devijacije vremena u kojem živimo. Teatar postoji da bude mjesto istine, otpora, brobe protiv fašizma i opresije.

Dvadeset i dvije  godine su prošle od kako je Edo Maajka objavio album Slušaj mater, kojeg se publika imala priliku prisjetiti i sa kojim je, kako je rekao pucao direktno u srce. Neke od pjesama poput Saletova osveta, Mahir i Alma, Zlatna dolina i Trpaj mali su djelić onoga čime je Edo publiku podsjetio  na prošlost i poslao poruke za budućnost.  Edo je predstavio i neke pjesme sa novog albuma Moćno. Sa odličnom energijom i pozitivnim vajbom,  publika je zajedno sa Edom otpjevala sve muzičke numure koje je spremio za njih, a  u jednom momentu je čak imala priliku i birati sljedeću numeru.

Program će trajati narednih 29 dana, a direktor SARTR-a Aleš Kurt je istakao da je rep najbolji izbor za početak. Ljetna scena će 23. juna publici ponuditi besplatni multimedijalni sadržaj posvećen Mladenu Mladenoviću (EKV), nakon čega će biti održan koncert Darka Rundeka & Ekipe.

Marčelo je u kući SARTR-a 25. juna na kojem će  predstaviti album Nojeva varka. Juli mjesec je posvećen koncertima Z++, Black Beriz i Stoposto te Poket Palma i ZOI. Osim koncerata, publika će imati priliku pod otvorenim nebom gledati predstave koje su dio redovnog repertoara Sarajevskog ratnog teatra.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Prva samostalna izložba Harisa Kusturice ATONSKO SUNCE u galeriji Zvono