Energy Addicts: Nakit koji proizvodi električnu energiju iz vaših vena

Jedan od najvećih problema danas s kojima se susrećemo, nažalost, jeste prazna baterija mobitela. Naomi Kizhner, izraelska studentica, možda ima rješenje za taj problem. Naime, ona dizajnira nakit koji proizvodi energiju iz tijela osobe koja ga nosi.

Neki od uređaja izgledaju futuristički i pomalo jezivo, jer su ugrađeni u vene, a koriste protok krvi kako bi pokrenuli točkić u uređaju koji proizvodi energiju.

 

arm-wheel

 

Nakit je dio projekta kojeg je nazvala Energy Addicts, a koji uključuje tri komada: The Blinker, The E-pulse Conductor i The Blood Bridge. Većini se vjerovatno neće svidjeti ideja da nose takav nakit zakačen na tijelu, međutim, Kizhner se upravo tome i nadala.

– Željela sam isprovocirati i testirati koliko smo zapravo spremni daleko ići kad je u pitanju ta naša ovisnost, rekla je u intervjuu za Cosmopolitan.

 

naomi-kizhner1

– Postoji jako puno obnovljivih izvora energije, a ljudsko tijelo je prirodni izvor u kojem se energija konstantno obnavlja sve dok živimo. Željela sam istražiti taj post-humanistički pristup koji posmatra ljudsko tijelo kao resurs. Da li ćemo biti spremni žrtvovati naša tijela kako bismo proizveli energiju? Moja namjera je da izazovem raspravu, naglasila je.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Iridium Clothing/Jessica Buurman: Grunge buntovni ulični stil