Evropska noć istraživača Bosne i Hercegovine: u 2021. godini idemo ‘Iza horizonta i nagrađujemo!’

Datum objave
30/09/2021

Evropska noć istraživača Bosne i Hercegovine više od deceniju okuplja sve ljubitelje nauke i istraživanja u najzabavniju i edukativniju proslavu naučnih dostignuća! U 2021. godini zajedno idemo Iza horizonta!  te će istaći vještine i znanje potrebne da se pripremimo za izazove budućnosti i upoznamo se sa svim prednostima vrhunskog i inovativnog istraživanja. Kao i do sada, Noć istraživača je multidisciplinarni događaj koji stavlja pozornost na nauku, tehnologiju, poduzetništvo, umjetnost i stvaraoce (STEAM) u Bosni i Hercegovini i širom regiona. Zajedno sa saradnicima, naučnicima, istraživačima i ljubiteljima nauke širom Bosne i Hercegovine proslavit će najbolja naučna dostignuća, učiti, takmičiti se, razgovarati se i slaviti nauku!

 

Šta donosi Evropska noć istraživača Bosne i Hercegovine u 2021. godini?

Kroz prilagođeni online i offline program, Evropska noć istraživača Bosne i Hercegovine će ponuditi bogati interaktivni, zabavni i obrazovni program. Produženi program (24.9. – 24.10.2021.) posebnu pažnju posvećuje herojima nauke te će kroz razgovore, intervjue, panel diskusije, eksperimente i posjete laboratorijama otkriti najnovija dostignuća i pobliže upoznati brojne talente koje se skrivaju širom Bosne i Hercegovine.

Nauka je zabavna, vođena je znatiželjom, a kreativnost je upotpunjuje što je ideja vodilja svih aktivnosti Evropske noći istraživača Bosne i Hercegovine, a naročito za radionice i događaje namjenjene najmlađim istraživačima!

 

Koga nagrađuje Evropska noć istraživača Bosne i Hercegovine?

Kreativnost, znatiželja, želja i volja za učenjem i istraživanjem nas pokreću! Evropska noć istraživača Bosne i Hercegovine poziva sve zainteresovane naučnike, istraživače, institucije, kompanije, laboratorije, institute i ljubitelje nauke da se i ove godine pridruže i predstave svoja dostignuća!

Za najbolje naučno-istraživačke projekte srednjoškolskih timova spremne su vrijedne nagrade, kao i za najbolje likovne radove osnovaca! Sajam nauke i inovacija poziva sve istraživače i ljubitelje i ljubiteljice nauke da predstave svoje ideje i izume i osvoje vrijedne nagrade!

Za više informacija o programu i takmičenjima posjetite: www.nocistrazivaca.ba

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Sea Dance festival za finale ljeta uz Brejchu, Maceo Plexa i Tale Of Us