EXIT donosi Winter Flower na Praznik mimoze u Herceg Novi

Datum objave
28/12/2022

Winter Flower, veliki jednodnevni muzički događaj u sklopu 54. po redu Praznika mimoze u Herceg Novom će u subotu, 25. februara 2023. proslaviti skori kraj zime i dolazak proljeća. Ovu jedinstvenu žurku, u organizaciji Exita i Turističke organizacije Herceg Novi predvodi jedan od najpopularnijh umjetnika svjetske house scene, trećeplasirani na DJ Magovoj listi 100 najboljih izvođača, maskirani velemajstor Claptone na svom premijernom nastupu u Crnoj Gori! Uz njega glavna zvijezda bit će i regionalna žena godine, fantastična Konstrakta, zajedno sa grupom Zemlja Gruva. Lokalnu podršku dat će šarmantna i energična Kejt uz predstavnike crnogorske elektronske scene P.S. i Bodzie.

Naziv Winter Flower ili Zimski cvijet Exitova je posveta mimozi, jedinom cvijetu koji cvjeta tokom zime. Ovaj prirodni buntovnik time na jedinstven način nadilazi zakone i pravila. Pojmovi zime i cvijeća međusobno se isključuju u skoro svim ostalim slučajevima, jer pojavljivanje cvijeća zapravo označava kraj zime i dolazak proljeća. Zbog toga je slave, između ostalog, i na Prazniku mimoze, velikom okupljanju pod maskama, događaju s višedecenijskom tradicijom i gostima iz cijelog regiona i Evrope.

Prvi put u Crnoj Gori, na Winter Flower događaju će nastupiti jedan od najintrigantnijih svjetskih DJ-eva Claptone. Doktorskim autoritetom za DJ pultom koji izlazi iza sad već i te kako prepoznatljive maske venecijanskog stila, Claptone predstavlja sinonim za uvijek sjajne i teško ponovljive house i tech house DJ setove, inspirisane potrebom za vječnim i beskrajnim uživanjem u pažljivo selektovanim trakama. Njegov debitantski albuma Charmer, koji je imao 60 miliona slušanja na Spotify servisu, oduševio je ljubitelje elektronskog zvuka širom svijeta, nakon čega Claptone nastavlja da reda nezaboravne nastupe. Prošle godine je bio na visokom trećem mjestu ugledne 100 DJ Mag Alternative Top liste, a ove godine se nalazi na Beatportovoj top 10 listi najprodavanijih izvođača!  Njegov zvuk se opisuje kao dubok i ošamućen, sa dozom melanholije koja je protkana sočnim fankom.

Nakon spektakularnog premijernog nastupa na ovogodišnjem Sea Dance festivalu koji je premašio sva očekivanja fanova, Konstrakta se vraća u Crnu Goru da uz Zemlja Gruva još jednom obori sa nogu crnogorsku publiku. Konstrakta je oduševila i osvojila čitav svijet nastupom na ovogodišnjoj Evroviziji, a kao najveća zvijezda ljeta obišla je glavne bine na Sea Staru i Exitu, gdje je bila prva domaća hedlajnerka u historiji festivala.

Fantastičnom line up-u pridružuje se i crnogorska pop zvijezda koja se nezaustavljivo penje ljestvicom uspjeha Katarina Bogićević Kejt, dok će se lokalna podrška P.S. i Bodzie, u back to back setu pobrinuti za ples do zore.

Ulaz na veliku Winter Flower žurku je slobodan.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Crno-bijele fotografije slavnih na skateboardu