EXIT festival InfinitX projekt predstavlja: Satori na tvrđavi Golubac

Release Date
05/05/2021

Nakon što je prvo izdanje Exitovog InfinitX projekta, snimljeno na budvanskoj tvrđavi Mogren, pogledalo više od tri miliona ljudi širom planete, ovaj sjajni projekt predstavit će svijetu dio ljepote i bogate historije Srbije. EXIT i Delegacija Evropske unije u Srbiji u nedjelju, 9. maja, na Dan Evrope, donose specijalan koncertni film s nastupom izuzetno cijenjenog holandskog umjetnika Satorija, koji je snimljen na predivnoj srednjevjekovnoj tvrđavi Golubački grad. Ovo svojevrsno muzičko putovanje premijerno će biti predstavljeno na jednom od najdugovječnijih i najuticajnijih filmskih festivala ovih prostora, beogradskom FEST-u, čije će  49. izdanje biti održano od 7. do 14. maja. InfinitX je ujedno i najava novog Satorijevog albuma u Exitovoj produkciji, kojim će svijetu predstaviti srpsku i balkansku tradicionalnu muziku u modernom aranžmanu. Satori na tvrđavi Golubac: Zvuci prošlosti moći ćete pogledati u nedjelju, 9. maja u beogradskoj Kombank dvorani i novosadskoj Areni Cineplex u 20:00. Odmah zatim počet će i globalni prijenos na zvaničnoj Facebook stranici EXIT festivala, i to u 20:21, dok će u 22:50 snimak biti emitovan na drugom programu RTS-a.

 

 

Dan Evrope obilježava se svakog 9. maja kao datum osnivanja današnje Evropske unije i promovira mir i jedinstvo na kontinentu. Vjerujem da muzika spaja ljude, da ima moć da bude iznad svih granica, kultura i autoriteta, i da ujedinjuje ljude. Mislim da ne možemo biti bliže miru od toga, zar ne? Za mene, mir je kada smo svi zajedno i plešemo. To je ’Satori trenutak, poručio je u filmu Satori tokom razgovora s osnivačem EXIT festivala Dušanom Kovačevićem.

Satori neizmerno cijeni balkansku etno muziku, i ta inspiracija našim podnebljem osjetit će se itekako u njegovom setu sa Golubačke tvrđave, na kojem je mjesta bilo i za specijalnu gošću iz Srbije, pjevačicu i glumicu Milicu Majstorović. Zahvaljujući fantastičnoj atmosferi na setu, inspirisanim izvođačima i uigranom video timu Satori na tvrđavi Golubac: Zvuci prošlosti ulazi u sam vrh lokacijskih videa koji se mogu pronaći na svjetskoj sceni. Ovaj način promocije destinacija i njenih kulturnih dobara pokazao se kao izuzetno uspješan, jer privlači milione gledalatelja i gledateljica širom svijeta, do kojih je ranije bilo nemoguće doći bez multimilionskih ugovora sa globalnim medijima.  Strimovani DJ setovi s atraktivnih turističkih lokacija dodatno su postali aktuelni u doba pandemije koronavirusa, imajući u vidu to da su mladi koji prate ove sadržaje među prvima koji se vraćaju turističkim putovanjima.

 

 

Satorijev InfinitX nastup snimljen je na monumentalnoj Golubačkoj tvrđavi, smještenoj na obali Dunava i na samom ulazu u Đerdapsku klisuru. Ovo utvrđenje je nedavno rekonstruisano i otvoreno za posjetitelje. Obnova je trajala skoro pet godina, uz veliku finansijsku podršku Evropske unije. Evropska unija nastavlja da podržava restauraciju mnogih mjesta kulturne baštine u Srbiji, kao što su tvrđave Bač, Fetislam u Kladovu i Pirot, te podstiče razvoj lokalnog turizma, posebno u istočnoj Srbiji.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.