EXIT festival InfinitX projekt predstavlja: Satori na tvrđavi Golubac

Datum objave
05/05/2021

Nakon što je prvo izdanje Exitovog InfinitX projekta, snimljeno na budvanskoj tvrđavi Mogren, pogledalo više od tri miliona ljudi širom planete, ovaj sjajni projekt predstavit će svijetu dio ljepote i bogate historije Srbije. EXIT i Delegacija Evropske unije u Srbiji u nedjelju, 9. maja, na Dan Evrope, donose specijalan koncertni film s nastupom izuzetno cijenjenog holandskog umjetnika Satorija, koji je snimljen na predivnoj srednjevjekovnoj tvrđavi Golubački grad. Ovo svojevrsno muzičko putovanje premijerno će biti predstavljeno na jednom od najdugovječnijih i najuticajnijih filmskih festivala ovih prostora, beogradskom FEST-u, čije će  49. izdanje biti održano od 7. do 14. maja. InfinitX je ujedno i najava novog Satorijevog albuma u Exitovoj produkciji, kojim će svijetu predstaviti srpsku i balkansku tradicionalnu muziku u modernom aranžmanu. Satori na tvrđavi Golubac: Zvuci prošlosti moći ćete pogledati u nedjelju, 9. maja u beogradskoj Kombank dvorani i novosadskoj Areni Cineplex u 20:00. Odmah zatim počet će i globalni prijenos na zvaničnoj Facebook stranici EXIT festivala, i to u 20:21, dok će u 22:50 snimak biti emitovan na drugom programu RTS-a.

 

 

Dan Evrope obilježava se svakog 9. maja kao datum osnivanja današnje Evropske unije i promovira mir i jedinstvo na kontinentu. Vjerujem da muzika spaja ljude, da ima moć da bude iznad svih granica, kultura i autoriteta, i da ujedinjuje ljude. Mislim da ne možemo biti bliže miru od toga, zar ne? Za mene, mir je kada smo svi zajedno i plešemo. To je ’Satori trenutak, poručio je u filmu Satori tokom razgovora s osnivačem EXIT festivala Dušanom Kovačevićem.

Satori neizmerno cijeni balkansku etno muziku, i ta inspiracija našim podnebljem osjetit će se itekako u njegovom setu sa Golubačke tvrđave, na kojem je mjesta bilo i za specijalnu gošću iz Srbije, pjevačicu i glumicu Milicu Majstorović. Zahvaljujući fantastičnoj atmosferi na setu, inspirisanim izvođačima i uigranom video timu Satori na tvrđavi Golubac: Zvuci prošlosti ulazi u sam vrh lokacijskih videa koji se mogu pronaći na svjetskoj sceni. Ovaj način promocije destinacija i njenih kulturnih dobara pokazao se kao izuzetno uspješan, jer privlači milione gledalatelja i gledateljica širom svijeta, do kojih je ranije bilo nemoguće doći bez multimilionskih ugovora sa globalnim medijima.  Strimovani DJ setovi s atraktivnih turističkih lokacija dodatno su postali aktuelni u doba pandemije koronavirusa, imajući u vidu to da su mladi koji prate ove sadržaje među prvima koji se vraćaju turističkim putovanjima.

 

 

Satorijev InfinitX nastup snimljen je na monumentalnoj Golubačkoj tvrđavi, smještenoj na obali Dunava i na samom ulazu u Đerdapsku klisuru. Ovo utvrđenje je nedavno rekonstruisano i otvoreno za posjetitelje. Obnova je trajala skoro pet godina, uz veliku finansijsku podršku Evropske unije. Evropska unija nastavlja da podržava restauraciju mnogih mjesta kulturne baštine u Srbiji, kao što su tvrđave Bač, Fetislam u Kladovu i Pirot, te podstiče razvoj lokalnog turizma, posebno u istočnoj Srbiji.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Sneak peek video sa Fashion.Beauty.Love snimanja