Exitova večer na čuvenom Amsterdam Dance Eventu, u jednom od najuzbudljivijih klubova na svijetu!

Release Date
15/10/2021

EXIT će ove godine ponovo ostvariti saradnju s čuvenim Amsterdam Dance Eventom (ADE),  i to na žurci koja će u petak, 15. oktobra, biti održana u Faralda Craneu, jednom od najuzbudljivijih klubova i hotela na svijetu, koji se nalazi 50 metara iznad Amsterdama, na vrhu monumentalnog građevinskog krana. Kao jedina festivalska grupacija na svijetu koja je u 2021. godini uspjela organizirati čak četiri festivala u tri različite države, EXIT će amsterdamskoj publici i gostima ADE predstaviti eklektičan lineup cjenjenih internacionalnih izvođača elektronske muzike, koji čine Anfisa Letyago, Adiel, DJ Jock, Daniella da Silva, Human Rias i Lieke Trienekens. Nastupi počinju u 17 časova, a bit će emitovani i uživo na Exitovoj Facebook stranici i YouTube kanalu, a crossposst eventa možete pogledati/poslušati i na FBL Facebook stranici.

Amsterdam Dance Event je najveća smotra elektronske muzike na svijetu, koja okuplja sve vodeće, ali i dolazeće DJ-eve, producente, izdavače, agente, promotere, produkcijske kuće, i brojne druge aktere globalne elektronske scene, a bit će održana od 13. do 17. oktobra. Festivalski program ove godine uključuje više od 350 događaja. Na ADE će ove godine nastupiti Adam Beyer, Charlotte de Witte, Maceo Plex, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner, i mnoga druga ugledna svjetska imena iz elektronske muzike.

 Saradnja sa ADE traje od 2018. godine, kada mu se EXIT sa svojom No Sleep muzičkom platformom pridružio, i pred najznačajnijim predstavnicima muzičke industrije predstavio neke od najboljih DJ talenata iz našeg regiona, kao što su Marko Nastić, Ilija Đoković i DJ Jock.  Nastavak saradnje s ADE u 2019. godini, predstavio je prvi • LIFE STREAM događaj, kojim je započet najveći ekološki projekt ovog festivala. Tada su na ADE, također u Faralda Craneu, nastupili ARTBAT, u tom trenutku dobitnici nagrade za najbolji novi DJ duet, kao i regionalni talenti Coeus, After Affair, Andrew Meller.

 

Anfisa Letyago / fotografija_Tommaso Napolitano

Anfisa Letyago se prvo afirmisala na napuljskoj klupskoj sceni, a zatim su uslijedila izdanja za njujorški Nervous Records i Coxov Intec lable, kao i nastupi na najvećim svjetskim festivalima. U ovom trenutku jedna je od globalno najbrže rastućih zvijezda elektronske scene, koja hrabro korača stazom Nine Kraviz, Charlotte de Witte i Amelie Lens. Adiel je multitalentovana Talijanka sa rezidenturom u rimskom klubu Goa, i vlasnica je izdavačke kuće Danza Tribale. DJ Jock, splitski DJ i producent, važi za jednog od najkvalitetnijih producenata među novim generacijama Hrvatske, ali i regionalne scene. Daniella da Silva, poreklom iz Južne Afrike, i sa diplomom iz muzičke produkcije sa Soul Candi Instituta, predstavnica je berlinske underground scene. Human Rias poznat je kao rezident i buker nekadašnjeg kultnog minhenskog kluba MMA (Mixed Munich Arts), dok je domaćin večeri amsterdamska DJ-ica Lieke Trienekens.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Izložba THE CHIT-CHATS u Galeriji Manifesto