Fantastičan koncert JOSIPE LISAC na jakoj šibenskoj buri

Release Date
10/08/2022
fotografije
VALERIO BARANOVIĆ

Uprkos jakoj buri i lošim vremenskim uslovima Josipa Lisac sinoć je na rasprodanoj šibenskoj tvrđavi sv. Mihovila održala koncert za pamćenje.

Jedna od najvećih muzičkih umjetnica u regiji i više od 1100 posjetitelja na jednom od najljepših koncertnih prostora u ovom djelu Evrope bili su jači od, na momente, prilično jakog vjetra s kojim su se borili tokom cijelog nastupa.

Ipak, praćena svojim fantastičnim bendom, Josipa je suvereno prošla kroz odabrane momente svog prebogatog repertoara. Šibenskim arhipelagom jučer su tako dominirali Što me čini sretnom, O jednoj mladosti, Dok razmišljam o nama, Sreća, Ležaj od suza, Daleko, Tebi putujem, Danas sam luda, Hir, hir, hir, Magla te Ispočetka, izvedena za sam kraj impresivnog dvosatnog nastupa.

Nakon ljetnih koncerata Josipa će pauzirati sve do oktobra kada je, 22. 10. na rasporedu gostovanje u ljubljanskom Cankarjevom domu.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.