Fashion My Religion: Deseto izdanje FASHIONCLASH Festivala

FASHIONCLASH Festival ove godine od 15. juna do 17. juna predstavlja Fashion My Religion!, deseto izdanje interdisciplinarnog modnog festivala u Maastrichtu. Tokom ova tri dana publici će biti prezentiran rad više od 100 novih dizajnera/ca i umjetnika/ca iz čitavog svijeta.

 

Program je kreiran od modnih evenata, teatarskih i plesnih performansa, modnih razgovora u skladu s temama desetog izdanja. Posebno za ovo izdanje bit će predstavljeno nekoliko projekata – God is a Woman, KOORKAPPEN, ICONS i CLASH – u sklopu kojih su pozvani umjetnici/ce i dizajneri/ce da kreiraju i izraze svoje vizije na temu Fashion My Religion

 

FASHIONCLASH Festival 2018_Lonneke van der Palen, concept Das Leben Am Haverkamp

 

Glavna tema Festivala Fashion My Religion! adresirana je na jednu od najaktuelnijih tema trenutno u svijetu – religiji. Festival posebno naglašava vjeru u relaciji s genderom i životnim stilom, te izaziva sve učesnike i učesnice da istražuju, izlažu i kroz modu ruše postojeću religioznu tradiciju i različite tabooe.

 

Ovogodišnje izdanje je doprinos aktivizmu koji će inspirisati nove generacije modnih kreativaca i ljubitelja mode kako bi dodatno pojačali svoju ulogu društvu. Fashion My Religion! postavlja dizajnere i dizajnerice, industriju i publiku u polje sukoba, moda vs. religija. Možemo li ponovo razmisliti o načinu na koji vidimo stravi, o normama i pravilima u religiji i kreirati inkluzivniji svijet?

 

Na FASHIONCLASH Festival se možete prijaviti do 1. aprila 2018.  

 

Kampanja za desetu godišnjicu Festivala kreirana je u saradnji sa holandskim modnim kolektivom Das Leben am Haverkamp, koji čine Christa van der Meer, Dewi Bekker, Anouk van Klaveren i Gino Anthonisse. Prateći ime novog izdanja Fashion My Religion kreirali su torte od njihovih omiljenih dijelova odjeće, ali i od osnivača Festivala Nawie Kuiper, Branka Popovića i Laurensa Hamachera. Fotograf Lonneke van der Palen i grafički dizajner Ivo Straetmans su zabilježili kampanju.

 

LONNEKEVANDERPALEN_FASHIONCLASH_122-1000x1400 LONNEKEVANDERPALEN_FASHIONCLASH_268-1000x1401 LONNEKEVANDERPALEN_FASHIONCLASH_447-1000x1400 LONNEKEVANDERPALEN_FASHIONCLASH_549-1000x1400 LONNEKEVANDERPALEN_FASHIONCLASH_6731-1000x1400

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Dijana Tepšić: Kad niko ne vjeruje u vas, vi morate vjerovati sami u sebe