Fashion My Religion: Deseto izdanje FASHIONCLASH Festivala

FASHIONCLASH Festival ove godine od 15. juna do 17. juna predstavlja Fashion My Religion!, deseto izdanje interdisciplinarnog modnog festivala u Maastrichtu. Tokom ova tri dana publici će biti prezentiran rad više od 100 novih dizajnera/ca i umjetnika/ca iz čitavog svijeta.

 

Program je kreiran od modnih evenata, teatarskih i plesnih performansa, modnih razgovora u skladu s temama desetog izdanja. Posebno za ovo izdanje bit će predstavljeno nekoliko projekata – God is a Woman, KOORKAPPEN, ICONS i CLASH – u sklopu kojih su pozvani umjetnici/ce i dizajneri/ce da kreiraju i izraze svoje vizije na temu Fashion My Religion

 

FASHIONCLASH Festival 2018_Lonneke van der Palen, concept Das Leben Am Haverkamp

 

Glavna tema Festivala Fashion My Religion! adresirana je na jednu od najaktuelnijih tema trenutno u svijetu – religiji. Festival posebno naglašava vjeru u relaciji s genderom i životnim stilom, te izaziva sve učesnike i učesnice da istražuju, izlažu i kroz modu ruše postojeću religioznu tradiciju i različite tabooe.

 

Ovogodišnje izdanje je doprinos aktivizmu koji će inspirisati nove generacije modnih kreativaca i ljubitelja mode kako bi dodatno pojačali svoju ulogu društvu. Fashion My Religion! postavlja dizajnere i dizajnerice, industriju i publiku u polje sukoba, moda vs. religija. Možemo li ponovo razmisliti o načinu na koji vidimo stravi, o normama i pravilima u religiji i kreirati inkluzivniji svijet?

 

Na FASHIONCLASH Festival se možete prijaviti do 1. aprila 2018.  

 

Kampanja za desetu godišnjicu Festivala kreirana je u saradnji sa holandskim modnim kolektivom Das Leben am Haverkamp, koji čine Christa van der Meer, Dewi Bekker, Anouk van Klaveren i Gino Anthonisse. Prateći ime novog izdanja Fashion My Religion kreirali su torte od njihovih omiljenih dijelova odjeće, ali i od osnivača Festivala Nawie Kuiper, Branka Popovića i Laurensa Hamachera. Fotograf Lonneke van der Palen i grafički dizajner Ivo Straetmans su zabilježili kampanju.

 

LONNEKEVANDERPALEN_FASHIONCLASH_122-1000x1400 LONNEKEVANDERPALEN_FASHIONCLASH_268-1000x1401 LONNEKEVANDERPALEN_FASHIONCLASH_447-1000x1400 LONNEKEVANDERPALEN_FASHIONCLASH_549-1000x1400 LONNEKEVANDERPALEN_FASHIONCLASH_6731-1000x1400

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Završen Pravo Ljudski Film Festival br. 10