Fashion Pop Up By Selma Starfinger

U četvrtak, 17. augusta 2017, od 17h do 19h u prostorijama Četiri sobe gospođe Safije bit će upriličen Fashion Pop Up by Selma Starfinger

 

fashion pop up selma

 

Po završetku Škole primjenjenih umjetnosti i menadžmenta i nakon što je radila kao model, stilistica i managerica, Selma Berisalić Starfinger je 2005. upisala Esmond međunarodnu školu za modu u Berlinu. Te iste godine, Selma je imala svoju prvu reviju za Esmond Fashion Show. Njene kreacije su objavljene u WeAre modnom magazinu. U septembru 2008. Mercedes Benz je napravio komercijalne fotografije svojih modela, a manekeni su bili obučeni u Selmine kreacije. Također 2008. Selma je nagrađena za svoje kreaciju na kineskoj Sedmici mode (Hemper nagrada), za izvandredna kreativna dostignuća. Bila je jedan od finalistica za nagradu Berlinske modene akademije. U aprilu 2010. Selmine kreacije su korištene u reklami za Hasselblad.

 

Starfinger FBL 2015 (1 of 18)

 

Slavne ličnosti kao što su Rihanna, Omahyra Mota, Coco Rocha, nosile su Selmine kreacije. Njene dizajnerske kreacije su fotografirali Siniša Nišević i Joseph Cultice. Kreacije Selme Starfinger će biti predstavljene u knjizi Shapeshifters, o modnim dizajnima koji prelaze granice mode, umjetnosti, kiparstva i arhitekture. Za takmičenje za Eurovizijsku pjesmu 2014, Selma je kreirala nezaboravnu haljinu za pjevačicu Mayu Sar.

 

Selma je 2014. otvorila svoj studio i pokrenula produkciju u Sarajevu, gdje sada i živi, ali i dalje nastavlja prodavati svoj dizajn i sarađivati sa umjetnicima i poznatima diljem svijeta.

 

Večeras ćete u Četiri sobe gospođe Safije imati priliku upoznati se bolje s brendom, vidjeti kreacije i kupiti ih.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Gala party 22. Sarajevo Film Festivala