Fashion Pop Up By Selma Starfinger

U četvrtak, 17. augusta 2017, od 17h do 19h u prostorijama Četiri sobe gospođe Safije bit će upriličen Fashion Pop Up by Selma Starfinger

 

fashion pop up selma

 

Po završetku Škole primjenjenih umjetnosti i menadžmenta i nakon što je radila kao model, stilistica i managerica, Selma Berisalić Starfinger je 2005. upisala Esmond međunarodnu školu za modu u Berlinu. Te iste godine, Selma je imala svoju prvu reviju za Esmond Fashion Show. Njene kreacije su objavljene u WeAre modnom magazinu. U septembru 2008. Mercedes Benz je napravio komercijalne fotografije svojih modela, a manekeni su bili obučeni u Selmine kreacije. Također 2008. Selma je nagrađena za svoje kreaciju na kineskoj Sedmici mode (Hemper nagrada), za izvandredna kreativna dostignuća. Bila je jedan od finalistica za nagradu Berlinske modene akademije. U aprilu 2010. Selmine kreacije su korištene u reklami za Hasselblad.

 

Starfinger FBL 2015 (1 of 18)

 

Slavne ličnosti kao što su Rihanna, Omahyra Mota, Coco Rocha, nosile su Selmine kreacije. Njene dizajnerske kreacije su fotografirali Siniša Nišević i Joseph Cultice. Kreacije Selme Starfinger će biti predstavljene u knjizi Shapeshifters, o modnim dizajnima koji prelaze granice mode, umjetnosti, kiparstva i arhitekture. Za takmičenje za Eurovizijsku pjesmu 2014, Selma je kreirala nezaboravnu haljinu za pjevačicu Mayu Sar.

 

Selma je 2014. otvorila svoj studio i pokrenula produkciju u Sarajevu, gdje sada i živi, ali i dalje nastavlja prodavati svoj dizajn i sarađivati sa umjetnicima i poznatima diljem svijeta.

 

Večeras ćete u Četiri sobe gospođe Safije imati priliku upoznati se bolje s brendom, vidjeti kreacije i kupiti ih.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Amila Hrustić Batovanja: Za kreativni rad je bitno njegovati dječije razmišljanje i maštanje bez granica