#FBLhugs: Dijelimo besplatne zagrljaje u Mostaru, Tuzli, Banjoj Luci i Sarajevu

Sve je počelo u Australiji 2004. kad je Juan Mann poželio da se na aerodromu osjeća kao da i njega neko čeka, uzeo je karton i marker te napisao FREE HUGS. Petnaestak minuta su ga ljudi gledali u čudu, a onda mu je prišla žena, zagrlila ga i rekla mu da joj je taj dan prije godinu dana poginula kćer i da može shvatiti njegov osjećaj. To ga je motiviralo da ide i dalje, sve dok kampanja nije zabranjena od strane policije. Nakon toga je pokrenuo peticiju i sakupio sa svojim prijateljima potrebnih 10.000 potpisa. Besplatni zagrljaji su postali urbani pokret, a ideja je namaknula osmjehe miliona na ulicama.

 

Kako se vrlo često u BiH susrećemo sa jezikom mržnje na društvenim mrežama odlučili smo podijeliti malo ljubavi i besplatne zagrljaje na ulicama bh. gradova, tačnije u Mostaru, Banjoj Luci, Tuzli i Sarajevu.

 

Prvi Free Hugs bit će organiziran u nedjelju, 7. juna na Španjolskom trgu u Mostaru, gdje će vas čekati tri dečka i dvije blogerice Stanislava Borovac i Selma Bijedić.

 

Ukoliko bude suviše vruće moći ćete se zaštiti od sunca sa Garnier Ambre Solaire Clear Protect Wet Skin SPF 30 kremama za sunčanje, a 5 osoba koje postave najzanimljivije fotografije na Instagram sa hashtagom #FBLhugs nagradit ćemo istim kremama za sunčanje.

 

Vidimo se na Španjolskom trgu u nedjelju, a uskoro vam javimo datume i za ostale gradove!

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Creative Industry Resort u Delikatesnoj Radnji ugostiti će najaktuelnije predstavnike stvalačke scene sa lokalnim pečatom