FIFA 16: Prvi put u historiji serijala bit će predstavljeni ženski fudbalski timovi

Približavamo se sredini godine, a još uvijek ne znamo što će obilježiti nove igrice FIFA i PES. Međutim, EA Sports je odlučio prekinuti šutnju i izaći prvi, i to s jednako netipičnom najavom. Naime, kad po strani stavimo onu osnovnu informaciju – da FIFA 16 dolazi 22. septembra na PS4, XBO, PC, PS3 te X360; najava igre prošla je u znaku otkrivanja noviteta.

 

Prvi put u historiji serijala, FIFA će uvesti ženske fudbalske timove. Za početak tek njih 12, redom reprezentacije SAD-a, Kanade, Brazila, Engleske, Njemačke, Španije, Italije, Francuske, Švedske, Kine, Australije i Meksika. Fudbalerke će biti drugačije animirane od ostatka igrača, odnosno neće koristiti iste kosture, ali se ni po čemu neće razlikovati u samom gameplayu.

 

Ipak, ženski i muški nogomet bit će odvojene stvari unutar igre, neće tako biti moguće igrati s muškim timom protiv ženskoga i obrnuto, barem ne dok to netko ne „otključa“ u PC verziji. Kompletnije otkrivanje igre očekuje nas na E3 sajmu.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=siVeBCaYeko[/youtube]

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Ovo je dokaz da je priroda savršena