FIFA 16: Prvi put u historiji serijala bit će predstavljeni ženski fudbalski timovi

Približavamo se sredini godine, a još uvijek ne znamo što će obilježiti nove igrice FIFA i PES. Međutim, EA Sports je odlučio prekinuti šutnju i izaći prvi, i to s jednako netipičnom najavom. Naime, kad po strani stavimo onu osnovnu informaciju – da FIFA 16 dolazi 22. septembra na PS4, XBO, PC, PS3 te X360; najava igre prošla je u znaku otkrivanja noviteta.

 

Prvi put u historiji serijala, FIFA će uvesti ženske fudbalske timove. Za početak tek njih 12, redom reprezentacije SAD-a, Kanade, Brazila, Engleske, Njemačke, Španije, Italije, Francuske, Švedske, Kine, Australije i Meksika. Fudbalerke će biti drugačije animirane od ostatka igrača, odnosno neće koristiti iste kosture, ali se ni po čemu neće razlikovati u samom gameplayu.

 

Ipak, ženski i muški nogomet bit će odvojene stvari unutar igre, neće tako biti moguće igrati s muškim timom protiv ženskoga i obrnuto, barem ne dok to netko ne „otključa“ u PC verziji. Kompletnije otkrivanje igre očekuje nas na E3 sajmu.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=siVeBCaYeko[/youtube]

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.