FILOZOFIJA ELEMENATA: Samostalna izložba slika MAJE BAJRIĆ

U knjižari Books.ba u utorak, 28. februara s početkom u 19 sati bit će upriličena druga samostalna izložba akademske slikarke Maje Bajrić, Filozofija elemenata. Na izložbi će o autoricinim radovima govoriti akademski umjetnici Ira Skopljak i Enis Čišić. Tokom izložbe, publika će imati priliku vidjeti još nekoliko radova autorice, koji tematski nisu vezani za ovaj ciklus, ali daju gostima priliku da uživo pogledaju još jedan dio njenog opusa.

 

Radovi simbolički predstavljaju četiri elementa – vatru, vodu, vazduh i zemlju. Na svakoj slici je prikazana muška figura koja simbolički predstavlja jedan od elemenata, smještena u ambijent koji treba dočarati životne segmente koje dati element predstavlja na biološkoj, emotivnoj i intelektualnoj razini, po mišljenju i osjećaju autorice. Upravo se zato ovaj ciklus naziva Filozofija elemenata, obuhvata i predstavlja različite segmente datog elementa, u prvom redu one apstraktne. U tehničkom aspektu slike su ostvarene akrilnim bojama na platnu, a stilski su ostvarene simboličkim realizmom, rekla je Maja.

 

Postavka će biti izložena sedam dana, tako da će zainteresirani koji nisu imali priliku doći na otvaranje moći naknadno pogledati izložbu.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
TOM PECHEUX je novi globalni beauty direktor za YSL