Finca Bellavista: Spektakularno naselje kućica na drveću!

Čitavo jedno naselje kućica na drveću niknulo je u prašumama Kostarike kad je jedan američki par došao s idejom o romantičnoj kućici u egzotičnom kraju.

 

FINCA BELLAVISTA 1

 

Zapravo su naumili potražiti neku trošnu kolibu ili bungalov koji bi onda obnovili u minimalističkom i prirodi prijateljskom stilu, ali onda im je sinula ideja prave kućice na drvetu. Na kraju su, iz želje da spriječe deforestaciju kupili 240 hektara prašume. Tako je par umjesto kućice na drvetu, na kraju izgradio čitavo naselje. 25 kuća smješteno je visoko u krošnjama, a međusobno su povezane konopom.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qj_id2DC2ZE#t=28[/youtube]

 

FINCA BELLAVISTA 3 FINCA BELLAVISTA 6

 

 

Osjetili smo slobodu kad smo vidjeli ovo mjesto i jednostavno smo morali poduzeti nešto. Površina je mnogo veća od one koju smo inicijalno željeli kupiti, ali taj dio šume vjerojatno bi bio uništen da ga nismo otkupili. Tako smo dobili novi dom, a i sačuvali šumu od devastacije, naglasio je Mateo Hogan na web stranici ovog zanimljivog naselja.

 

 

[vimeo]http://vimeo.com/42730696[/vimeo]

 

Da se izgradi čitavo naselje, nazvano Finca Bellavista, trebalo je pet godina, a svaka od kućica daje se na iznajmljivanje avanturistima koji odluče da, barem na neko vrijeme, žele živjeti u skladu s prirodom.

 

[vimeo]http://vimeo.com/22217881[/vimeo]

 

FINCA BELLAVISTA 2 FINCA BELLAVISTA 4 FINCA BELLAVISTA 5 Finca Bellavista 7 Finca Bellavista 8 finca bellavista 9 FINCA BELLAVISTA

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Zlatni lovorov vijenac za doprinos teatarske umjetnosti Jasni Diklić