ForBookLovers: Sutra promocija knjige SRCE OD PLASTIKE autora Saše Džine u knjižari Books.ba

U knjižari Books.ba 18. marta s početkom u 19 sati bit će upriličeno još jedno ForBookLovers druženje. Ovaj put predstavljamo Sašu Džinu i njegovu prvu zbirku kratkih horor priča Srce od plastike.

 

Srce od plastike je zbirka priča o domaćim manijacima i perverznjacima, siledžijama i sadistima, nastalih iz košmara za košmare, u duhu petparačke proze i jeftinih horor filmova iz sedamdesetih i osamdesetih. Sve priče su obogaćene ilustracijama, koje je izveo sam autor, u tehnici grafitne olovke. Savremeno bh. ludilo gdje se komično isprepliće sa stravičnim, gdje se gube obrisi stvarnosti, a nadrealno poprima svoj jezivi lik. Zabavna literatura za sve ljubitelje žanra, inspirisana horor književnošću i filmom.

srce od plastike

Saša Džino je rođen u Sarajevu 1988. god. Završio je Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu na odsjeku za grafiku. Bavi se pisanjem i crtanjem.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Sea Dance festival trijumfom zaključio ljetnu festivalsku sezonu!