ForBookLovers: Sutra promocija knjige SRCE OD PLASTIKE autora Saše Džine u knjižari Books.ba

Datum objave
17/03/2017

U knjižari Books.ba 18. marta s početkom u 19 sati bit će upriličeno još jedno ForBookLovers druženje. Ovaj put predstavljamo Sašu Džinu i njegovu prvu zbirku kratkih horor priča Srce od plastike.

Srce od plastike je zbirka priča o domaćim manijacima i perverznjacima, siledžijama i sadistima, nastalih iz košmara za košmare, u duhu petparačke proze i jeftinih horor filmova iz sedamdesetih i osamdesetih. Sve priče su obogaćene ilustracijama, koje je izveo sam autor, u tehnici grafitne olovke. Savremeno bh. ludilo gdje se komično isprepliće sa stravičnim, gdje se gube obrisi stvarnosti, a nadrealno poprima svoj jezivi lik. Zabavna literatura za sve ljubitelje žanra, inspirisana horor književnošću i filmom.

srce od plastikeSaša Džino je rođen u Sarajevu 1988. god. Završio je Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu na odsjeku za grafiku. Bavi se pisanjem i crtanjem.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
TL;DR Wikipedia – za sve one koji ne vole duge tekstove