FRENKIE i HELEM NEJSE pozivaju na RED BULL RAPLIKA FINALE

Datum objave
16/11/2022
fotografije
Sulejman Omerbašić

Dok pristižu takmičarske prijave za najpopularnije freestyle takmičenje, saznali smo ko će ocjenjivati mlade hip hop nade. Imamo i sve informacije o nastupima i kartama za rep spektakl u Sarajevu.

Državno finale Red Bull RapLike zakazano je za petak, 25. novembar u kinu Bosna u Sarajevu koje će za ovu priliku biti potpuno transformisano u prepoznatljivom Red Bull stilu. Pored takmičara, publiku će od 20 sati svojim nastupima obradovati Frenkie, Helem Nejse i Loš sin, a poseban nastup priprema i Melisa Činić, SHZA, mlada plesačica iz Tuzle koja je bila učesnica svjetskog finala Red Bull Dance Your Style 2019. godine u Parizu.

Nakon takmičarskog dijela programa, zabava se nastavlja uz Brown Sugar RNB After Party, a cijeli event će – kao i ranije – dodatno začiniti vrhunska audio-vizuelna oprema koja će zatresti i oživjeti zidove kina Bosna. Za zadavanje beatova je zadužen dobro poznati DJ Soul.

I dok prijave svakodnevno pristižu, svoje mjesto u finalu imat će osam najboljih čija imena će biti objavljena u ponedjeljak, 21. novembra. Njihov skil i rime u finalu, ocjenjivat će žiri koji čine neka od najpoznatijih imena domaće hip-hop scene – Frenkie, Toshi, producent i DJ i Loš sin, reper iz Sarajeva.

Upitan šta očekuje od takmičara ove godine, Frenkie je poručio: Freestyle forma je najteža disciplina u našoj muzici i za kvalitetan freestyle je potreban brz i oštar um, a da se prijavite na ovaj event morate biti i jako hrabri. Zbog toga jako poštujem sve učesnike i želim im puno sreće. Sudit ćemo pravedno, to vam obećavam. A sve vas koji ste fanovi freestyle-a i hip-hopa, pozivam da nam se pridružite u publici. Vidimo se!

Stihomir i Gagara iz sarajevske hip hop grupe Helem Nejse bili su veoma mladi kad su 2012. pobijedili na Red Bull MC battleu. Kažu da im je to bila vjerovatno najveća odskočna daska u karijeri. Danas iza sebe već imaju brojne hitove, vlastiti studio i 3 albuma. Zanimalo nas je kako je učešće na ovom takmičenju utjecalo na njih i kakav savjet bi dali novim hip-hop nadama.

I danas se volimo prisjetiti tog perioda, kad smo potpuno zaljubljeni u battle formu, prepuni energije danonoćno vježbali freestyle kako bi mogli izaći na stage i pobijediti. Znali smo da će nam takav epilog donijeti mnogo samopouzdanja, medijske pažnje i dodatnog goriva za nastavak profesionalne karijere, kaže Čika Gagara.

Freestyle je zahtjevna disciplina i sama odluka da izađeš pred publiku i na licu mjesta improvizuješ rime velika je hrabrost. Protiv treme se ne treba niti se može boriti jer to je osjećaj koji i dan danas, nakon 12 godina aktivnog javnog eksponiranja i mi redovno imamo. Fazon je u kontroli treme, a zadatak izvođača je da vježba, jer freestyle je vještina kao i svaka druga. Zanat se kleše radom i vježbom. Treba imati na umu da publika na Red Bull RapLika ima razumjevanja prema tome i da nema šanse da ćeš se na izofirati, poručuje Gagara.

Karte za državno finale Red Bull RapLika po cijeni od 10 KM mogu se kupiti putem online sistema Kupikartu.ba: RED BULL RAPLIKA 2022 | kupikartu.ba | Sva zabava na jednom mjestu!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Tim Clancy i Jim Marshall ne posustaju u pomoći izbjeglicama