FROM HERZ WITH LOVE – čarobni festival najavio svoje drugo izdanje

Datum objave
24/05/2023

Čarobni mostarski festival #FROMHERZWITHLOVE, kako su ga nakon prvijenca prošle godine nazvali posjetitelji, najavljuje ovogodišnje II izdanje 21. i 22. 7. na potpuno novim lokacijama u samom centru Mostara. Spoj muzike, kulture i arhitekture i ove godine oživjet će možda zaboravljene gradske lokacije i podariti im novo lice.

Već prošle godine Herz je u svoju ponudu uvrstio neke novitete, a čini se da i ove godine nastavljaju sa novim idejama. Nova mjesta održavanja festivala i novi stage sa potpuno novim lineupom definitivno će biti catchy za sve one koji žele uživati u Herzologiji ovog festivala.

Ipak, sve nas  posebno zanima koje će lokacije ove godine moći posjetiti. Pa idemo redom:

 

Dvorište knjižnice  – DENS STEJDŽ

Kako bi se posebno istaknule kulturno – historijske vrijednosti grada te da bi se poslala snažna poruka o savremenom životu i kulturi, manifestacija već poznatog DENS STEJDŽa sa moćne Fortice seli u Dvorište ruševne Knjižnice na samom šetailšu u centru grada. Svojim trenutnim stanjem, okruženim zelenilom, te velikim hladom koji pružaju platani stari više od 100 godina daju potpuno novu dimenziju ovog festivala, a uz lineup koji nas očekuje u ova 2 dana bit će place to be za sve partijanere željne moćnog elektronskog zvuka.

 

Dvorište OKC Abrašević – LAJV STEJDŽ

U skladu s podizanjem ljestvice festivala, osluškujući želje i muzička kretanja u regiji, oživljavanjem dobrih, mjesta edukacije i razvoja kulturnih institucija grada Mostara kreirali su potpuno novi LAJV STEJDŽ  koji će se biti postavljen u omiljenoj ljetnoj pozornici dvorišta OKC Abrašević i za ovo ljeto biti prava tvornica plesa uz puno kvalitetnih izvođača.

Želimo producirati potpunu novu dimenziju festivala, u smislu muzičkog programa i lokacija na kojima će se festival održavati. Lokacije poput zaboravljenog dvorišta Knjižnice i omiljene ljetne pozornice dvorišta OKC Abrašević ponudit će potpuno novu dimenziju festivalskog života u gradu na Neretvi, a mi već ove sedmice sa velikim nestrpljenjem objavljujemo FULL line up za obe festivalske noći kao i cijene dnevnih i festivlaskih ulaznica, poručuju organizatori.

Srčano, toplo, nasmijano i plesno ulazimo u obje festivalske noći, baš kako i stoji u ‘Herz-u’!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Minut i pol čistih emocija