FROM HERZ WITH LOVE objavljuje svoj srčani line up!

Release Date
22/06/2023

Potpuno nove lokacije festivala u dvije noći postavit će Mostar na središte zbivanja u našoj regiji, a dvorišta festivala poprimit će jednu sasvim novu viziju muzike, plesa i šarenila koje donosi ovogodišnji From Herz with love. Unaprijed objavljene magične lokacije poput dvorišta OKC abrašević i dvorišta Stare Biblioteke bit će nositeljice dobrog zvuka i zabave za sve ljubitelje ovog mladog srčanog festivala. Što nas to sve očekuje u dvorištima zabave, u dvije vruće festivalske noći otkrivamo redom:

Prva festivlska noć zakazana ja za 21.7. koja ujedno označava i otvaranje festivala FROM HERZ WITH LOVE na potpuno novom LAJV STEJĐU u dvorištu OKC Abrašević, definitivno je zadužena za 1st pick drafta kvalitetnih pop bendova u Hrvatskoj, moćnom DETOUR-u. Nakon dugih 5 godina DETOUR dolazi u Mostar. Uz promociju novog albuma i pjesme koje su obilježile ovaj bend iz ere Yammata i energije koju cirkuliraju sa publikom pokazat će da nisu stigli na svirku i par minuta. Odličan album koji fino i upečatljivo klizi i zapamtljivo ostaje, nosi jednu potpunu svježinu na scenu i festivlaske zonu Herza. Uz popularni bend nastupa i lokalna podrška mladi mostarski bend Farsa, kojeg čine polaznici Rock škole Mostar.

Druga noć festivala 22.7. LAJV STEJDŽ će biti postavljen za jednog od najvećih ikada, najpoznatiji bosanskohercegovački reper EDO MAAJKA održat će nastup u dvorištu OKC Abrašević koja će vjerujemo, biti ispunjena do kraja. Energični nastupi MAAJKE i dobitnika ovogodišnjeg PORINA, uz promociju novog albuma definitivno če biti HOT POINT subotnje večeri koje će zaokružiti i mnogim starim hitovima koje su obilježile njegovu karijeru. Inspiracije i pogonskog goriva za definitivno mu ne manjka – spreman je da pomete dvorište LAJV STEJDŽA! Lokalnu podršku našem Edi čine: Gastra AseBase, Makk, Tracki.

Kada je u pitanju DENS STEJDŽ pored magične lokacije koju nosi ovaj dance floor u DVORIŠTU Stare  ruševne biblioteke, koja je okružena raznim grafitima i starim platanom obasjat će i pružiti dvije nezaboravne festivalske noći koji ovu godine nudi najkvalitetnija postava DJ eva i muzike koju nose. Obe festivalske noći zadužene su za muzičke storytellere u svojoj DJ karijeri, nekima odveć poznati a budućim denserima će definitivno ostaviti trag obe festivalske večeri.

Prva noć festivala 21.7. zadužena je za odveć poznatog SANDRINA koji je prije punih pet godina doslovno pokorio Mostar. Sandrino dolazi iz Berlina i trenutno predstavlja jedno od najvećih imena na house i techno sceni. Naklonost regionalne publike stekao je svojim šarmom, muzičkom kvalitetom gdje njegovi setovi odišu svježim izdanjima i skrivenim blagom underground scene. Uz Sandrina podršku mu čine Andrej Jelić, jedan od utemeljivača bosansko-hercegovačke klupske scene i priznatog projekta ROOF AW, u okviru kojeg je organizovao, surađivao, te nastupao sa mnogobrojnim zvijezdama elektronske scene, uz njega tu je i CALKINS osnivač SoundBeyod ekipe koja je dio Sarajevske el scene i mladi perspektivni banjalučanin koji je čest gost Mostara, MACHADO.

Subota 22.7. zakazana je za možda za najslađi dio večeri na DENS STEJDŽU, koji nastupom dolazeće zvijezde na el. sceni berlinskog dj TAL FUSSMAN-a i zatvara ovaj srčani festival. Tal stvara muziku koja funkcionira u mnogim okruženjima i nadilazi sve žanrove. Njegova otvorenost prema širokom žanrovskom muzičkom rasponu  je ono što ga je učinilo miljenikom publike. Podršku mu čine lokalni heroji Mostara, šarmantna mlada dama Lubnya, te od već priznati householderi naše scene Remi & Bobi. Zasigurno nismo mogli odabrati slađi završetak festivala uz ovako mladu i perspektivnu ekipu koja zasigurno ima blistavu budućnost kako na ino, tako i na domaćoj sceni.

Ulaznice možete kupiti OVDJE putem portala kupikartu.ba ili na svim prodajnim mjestima iNovina diljem BIH.

Za sve ostale informacije možete se obratiti direktno na službenim stranicama festivala FROM HERZ WITH LOVE.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.