GARDEN OF DREAMS najbolji regionalni festival elektronske muzike za 2019.

Četvrta po redu dodjela nagrada Ambasador održala se u sinoć u zagrebačkom klubu Aquarius. Nagradu u kategoriji Regionalni festival godine osvojila je ekipa koja stoji iza bosanskohercegovačkog Garden of Dreams festivala koji se, već nakon svog prvog izdanja našao u izuzetno jakoj konkurenciji velikih regionalih festivala i uspio oduševiti sve ljubitelje elektronske muzike.

 

Prvo izdanje Garden of Dreams festivala okupilo je više od 4.000 ljubitelja i ljubiteljica elektronskog zvuka koji su na magičnim lokacijama širom bh. prijestolnice imali prilike plesati pod zvijezdama i suncem, te uživati u nezaboravanom trodnevnom provodu uz velikane elektronske muzičke scene. Tako je Garden of Dreams vratio Sarajevo na mapu evropskih party destinacija, a muzička scena postala je bogatija za jedan posve drugačiji festival i audiovizuelni spektakl.

 

 

Nagrada Ambasador dodjeljuje se najznačajnijim akterima elektronske scene za ostvarenja u protekloj godini. Ova dinamična nagrada aktivno prati dešavanja na elektronskoj muzičkoj sceni u regiji, odaje počast najboljim festivalima, klubovima, muzičarima i plesnim destinacijama, a sudeći prema nominaciji, Garden of Dreams je prepoznat kao veoma uspješan projekat vrijedan pažnje. Poznato je da Ambasador u jednakoj mjeri poštuje i glas struke i publike, a upravo je publika zaslužna što titula najboljeg regionalnog festivala odlazi u ruke GoD ekipi.

 

-Želimo se zahvaliti svima koji su glasali da ove godine baš Garden of Dreams festival odnese titulu najboljeg regionalnog festivala kao i svima onima koji daju podršku našem radu od samog početka i dijele istu ljubav i strast prema elektronskoj muzici. Hranimo se energijom i osmijehom koji izmamimo ljudima. Izuzetno nam je drago što je Ambasador, već nakon prvog izdanja, prepoznao potencijal GoD festival i nominovao ga u konkurenciji s festivalima kao što su Exit, Lovefest, Sea Dance i No Sleep, a posebno je zadovoljstvo u tako jakoj konkurenciji odnijeti nagradu za najbolji regionalni festival elektronske muzike. Ovo nam je veliki poticaj i vjetar u leđa da nastavimo raditi ono što najbolje znamo i najviše volimo, da nikada ne odustajemo od svojih snova kao i da ustrajemo u naumu da Sarajevo i BiH imaju reprezentativan festival elektronske muzike, poručuju iz GoD tima.

 

 

Pandemija koronavirusa mnogima je pomrsila planove ali ne i GoD ekipi koja nastavlja raditi punom parom i živjeti svoje snove, a nadaju se i druženju na plesnom podiju sa svojom publikom u skorije vrijeme.

 

Podsjećamo, zbog nepovoljne epidemiološke situacije u glavnom gradu BiH GoD festival je već dva puta pomjeren, a uprkos činjenici da su mnogi muzički i filmski festivali već otkazani ili u cjelosti prebačeni u online format, organizatori GoD Festivala su i dalje optimistični te se nadaju da će se drugo izdanje GoD festivala održati čim to zdravstvena situacija dozvoli i obećavaju da će sarajevska Bašta snova uskoro ponovo odzvanjati čarobnim zvukovima elektronske muzike.

 

Za više informacija posjetite Garden of Dreams profile na društvenim mrežama.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
King Krule objavio album MAN ALIVE