Garden of Dreams – nezaboravan doživljaj Sarajeva

Garden of Dreams festival u periodu od 21. do 23. juna 2019. donijeti će vrhunsko i nesvakidašnje iskustvo elektronske muzike, predvođeni zvijezdama elektronske muzike kao što su: AlicanLeharMurat UncuogluMusumeciOldericOXIAPional MusiqRuede HagelsteinQubicaYotam AvniAfter AffairDJ JasminaG. EddKristijan MolnarTorres i drugim na čak tri kultne lokacije grada Sarajeva! Posebne po svom kultnom statusu  lokacije do sada najspektakularnijeg festivala elektronske muzike u gradu na Miljacki, doprinijet će magičnoj atmosferi koju Garden of Dreams već svojim imenom obećava.

 

Sa savršenim pogledom na grad, Hum repetitor simbol je Sarajeva i inspiracija za mnoge pop art, moderne radove kao dizajnerska rješenja sa motivima glavnog grada BiH. Park Hum nalazi se sjeverozapadno od centra Sarajeva, iznad naselja Pofalići. Lokacija partya je ispod samog repetitora, na 816 metara nadmorske visine, sa nezaboravnim pogledom na grad Sarajevo, planine Trebević, Igman i Bjelašnicu. Posjetioci do lokacije mogu doći pješice ili taksijem za svega desetak minuta od centra.

 

Hum

 

Smještena u neposrednoj blizini najpoznatijeg šetališta u gradu, Vilsonovog, druga lokacija predstavlja istinski spoj historije i modernih tokova. Ušuškana u središtu muzejskog kompleksa, bašta Historijskog muzeja će biti domaćin odličnih performansi umjetnika elektronske muzike. Party na otvorenom, ali ekskluzivnom prostoru izdvojiti će festival Garden of Dreams kao unikatan i neponovljiv na ovim prostorima. Muzej je okarakterisan kao manifest “čiste arhitekture”. Nastala kao ideja davne 1964. od netom diplomiranog dvadesetosmogodišnjeg arhitekte Borisa Magaša, zgrada Muzeja Revolucije (danas  Historijskog muzeja) predstavila je pomak ka modernom i savremenom i tako se savršeno uklopila u koncept Garden of Dreams Festivala.

 

Historijski muzej

 

Započeti priču o muzici a ne spomenuti Dom mladih u Sarajevu skoro da je nemoguće. Treća lokacija u glavnom gradu BiH slovi kao mjesto kroz koje je prošla plejada muzičara različitih žanrova, donoseći nezaboravna iskustva. Odlična akustika, polukružna dvorana te lokacija u centru grada, Dom mladih čine savršenim mjestom za završetak magične priče koju donosi Garden of Dreams. Kapacitet od preko 2000 gostiju čine Dom mladih savršenim mjestom za dobar party.

 

Dom mladih

 

Garden of Dreams Festival šetnjom po tri kultne lokacije glavog grada pružiti će ne samo vrhunske performanse muzičara iz regije i svijeta već svojevrstan novi pogled na grad Sarajevo.

 

Ulaznice za prvo izdanje festival po cijeni nižoj 40% dostupne su u sistemu kupikartu.ba i na svim njihovim prodajnim mjestima po cijeni od 49 KM.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Vjenčanice vječnih ikona: Brigitte Bardot, Yoko Ono i Marilyn Monroe