Garden of Dreams: Španski DJ i producent Henry Saiz dolazi u Sarajevo

Španski DJ, producent i jedan od trenutno najtraženijih svjetskih live – act umjetnika Henry Saiz nastupit će prvi put u u Sarajevu u petak, 21. septembra u amfiteatru Doma mladih. Pored Saiza, na novom izdanju Garden of Dreamsa gostuju i After Affair i G. Edd iz Bosne i Hercegovine, te splitski umjetnici AM:PM.

 

 

Kao jedan od najtalentovanijih na elektronskoj muzičkoj sceni, Henry Saiz napravio je jedinstven put u svojoj muzičkoj karijeri dugoj više od deset godina, izdvojivši se specifičnim zvukom u kojem kombinuje uticaje klupske muzike i širokog spektra muzičkih stilova kao što su pop ’80-ih i progressive rock. Muzika koju je komponovao uvijek je bila ispred svog vremena. Kako bi se još više približio publici, vratio se svojoj prvoj ljubavi, live nastupima sa bendom. Jedan od vrhunaca live koncepta Henry Saiza je njegov Boiler Room debi iz 2015. godine, koji se može opisati kao apsolutno sjajan performans pun soula, moćnog gruva, zavodljivih vokala i uzbudljivih emocija. Baš taj nastup pokazuje njegov poseban pristup house muzici.

 

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=5Pe6B72tzuE&feature[/youtube]

 

 

Henry Saiz je u proljeće ove godine predstavio audio – vizuelni projekat “Human” u okviru kojeg je snimio 10 pjesama na 10 različitih i neobičnih lokacija širom svijeta. Koncept ovog albuma je materijalizovanje esencije svakog mjesta i pretvoranje iste u pjesmu. Neke od avantura na tom putovanju bile su snimanje zvuka sintisajzera unutar piramida u Egiptu, komponovanje teme tokom šetnje nacionalnim parkom u kome raste neobično Joshua drvo, pravljenje pjesme u Tokiju uz pomoć virtuelnih pjevača, sviranje bubnjeva u vulkanskim pećinama na ostrvu Lanzarote i techno jam sesije sa pripadnicima Massai plemena.

 

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=oQJhMEKLJFs&feature[/youtube]

 

 

U toku 2018. godine u okviru jednodnevnih partija Garden of Dreams priliku da se predstave bh. publici, ali i publici iz susjednih zemalja imala su neka od najvećih svjetskih imena iz svijeta elektronske muzike, kao što su: Dixon, Adriatique, &ME, Butch, Chaim, uz neizostavnu domaću i regionalnu podršku.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ffhsA04k4Fw&feature[/youtube]

 

Ulaznice za novi Garden of Dreams dostupne su u sistemu kupikartu.ba ili na svim prodajnim mjestima ovog sistema po cijeni od 30 KM, dok će na dan događaja određeni kontigent ulaznica biti dostupan na ulazu po cijeni od 35 KM.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
OXETTE devet godina u Bosni i Hercegovini!