Giambattista Valli x H&M: Muzej u Banjoj Luci sinoć pretvoren u centar visoke mode

Ljubitelji mode okupili su se sinoć u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjoj Luci, gdje je četiri dana nakon modne revije u Rimu, predstavljena limitirana, ženska, kolekcija Giambattista Valli x H&M.

 

Giambattista Valli x HM BL (13)

 

Kolekcija koja obiluje stilskim zaokretima, vanvremenskim i neprolaznim komadima garderobe oduševila je prisutne zvanice, a model, Sarah Čerkez, prava je Giambattista Valli x H&M djevojka koja je u Bosni i Hercegovini nosila dio kolekcije.

Gosti su bili u prilici da svjedoče ljepoti Giambattista Vallijeve kolekcije zahvaljujući izložbi fotografija koje je s dosta ljubavi uradio fotograf Kyle Wicks u saradnji sa stilistkinjom Giovannom Battaglia Engelbert. Fotografije su nastale u Rimu, Vallijevom rodnom gradu, čija je nonšalantnost ukazala na slobodan duh, spektakularni dizajn i sofisticiranost ove prelijepe kolekcije. Jedinstveni komadi odjeće upotpunjeni su muzama – Kendall Jenner, Chiare Ferragni i Biance Brandolini, ali i citatima ovog couture kralja.

 

Giambattista Valli x HM BL (8)

 

Nastup Maye Sar i Marije Šestić dao je posebnu draž modnom događaju kojem su prisustvovale brojne ličnosti iz društvenog života naše zemlje.

 

Ova dizajnerska kolekcija Giambattiste Vallija te saradnja s H&M-om, prva je te vrste za ovog vladara visoke mode, a simbolizira novi pristup luksuzu i ljepoti koji plijeni interesovanje slavnih ličnosti i ljubitelja mode u našoj zemlji i globalno.

 

Giambattista Valli x H&M limitirana, ženska, kolekcija bit će dostupna u H&M prodavnici u Banjoj Luci od 7. novembra.

 

Giambattista Valli x HM BL (12) Giambattista Valli x HM BL (11) Giambattista Valli x HM BL (9) Giambattista Valli x HM BL (6)

fotografije_Irfan Redžović

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Edin Zubčević: Jazz festival u službi slobode