Giambattista Valli x H&M: Muzej u Banjoj Luci sinoć pretvoren u centar visoke mode

Ljubitelji mode okupili su se sinoć u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjoj Luci, gdje je četiri dana nakon modne revije u Rimu, predstavljena limitirana, ženska, kolekcija Giambattista Valli x H&M.

 

Giambattista Valli x HM BL (13)

 

Kolekcija koja obiluje stilskim zaokretima, vanvremenskim i neprolaznim komadima garderobe oduševila je prisutne zvanice, a model, Sarah Čerkez, prava je Giambattista Valli x H&M djevojka koja je u Bosni i Hercegovini nosila dio kolekcije.

Gosti su bili u prilici da svjedoče ljepoti Giambattista Vallijeve kolekcije zahvaljujući izložbi fotografija koje je s dosta ljubavi uradio fotograf Kyle Wicks u saradnji sa stilistkinjom Giovannom Battaglia Engelbert. Fotografije su nastale u Rimu, Vallijevom rodnom gradu, čija je nonšalantnost ukazala na slobodan duh, spektakularni dizajn i sofisticiranost ove prelijepe kolekcije. Jedinstveni komadi odjeće upotpunjeni su muzama – Kendall Jenner, Chiare Ferragni i Biance Brandolini, ali i citatima ovog couture kralja.

 

Giambattista Valli x HM BL (8)

 

Nastup Maye Sar i Marije Šestić dao je posebnu draž modnom događaju kojem su prisustvovale brojne ličnosti iz društvenog života naše zemlje.

 

Ova dizajnerska kolekcija Giambattiste Vallija te saradnja s H&M-om, prva je te vrste za ovog vladara visoke mode, a simbolizira novi pristup luksuzu i ljepoti koji plijeni interesovanje slavnih ličnosti i ljubitelja mode u našoj zemlji i globalno.

 

Giambattista Valli x H&M limitirana, ženska, kolekcija bit će dostupna u H&M prodavnici u Banjoj Luci od 7. novembra.

 

Giambattista Valli x HM BL (12) Giambattista Valli x HM BL (11) Giambattista Valli x HM BL (9) Giambattista Valli x HM BL (6)

fotografije_Irfan Redžović

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Belma Salkunić voditeljica otvaranja 26. Sarajevo Film Festivala