GOETHE GOES GREEN: Dan odživosti u Goethe-institutu

Datum objave
31/05/2022

Svake godine između 30. maja i 5. juna širom svijeta održavaju se Dani održivosti kako bi se podigla svijest i tim povodom i pod motom GOETHE GOES GREEN Goethe-Institut u saradnji sa Caféom Goethe by Kawa 4. juna 2022. prvi put u svojoj novoj kući slavi taj dan. U čast Danu održivosti od 10h do 20h za posjetitelje i posjetiteljice svih uzrasta biti održani sajam, prezentacije, predavanja i radionice.

Ukupno 15 proizvođača i proizvođačica održivih proizvoda, aktivista/inja i stručnjaka/inja okupit će se kako bi predstavili svoje ideje i proizvode za održivi razvoj u Bosni i Hercegovini. U sklopu predavanja i radionica za djecu, mlade i odrasle predstavit će svoje aktivnosti i proizvode koji će se moći kupiti na izložbenim štandovima u prizemlju.

Od recikliranih knjiga i časopisa prave se nove slikovnice, Zero waste cooking, Biodizajn, Izrada terarija su samo neke od tema radionica i predavanja koje vas očekuju u Goethe-Institutu Bosne i Hercegovine.

Tu su i radionice za nastavnike njemačkog na temu održivosti i izložba knjiga na njemačkom jeziku. U biblioteci u prizemlju će biti izložene fotografije i odjevni predmeti sa recikliranom modom, a pitanja vezana za održivi razvoj bit će postavljena na SDG kvizu. Posjetitelje i posjetiteljice u Café Goethe by Kawa čekaju razna vegetarijanska jela i zdrava pića u kojima mogu uživati na terasi.

Njemačka nacionalna turistička zajednica u zelenoj garaži odvest će vas na virtuelnu biciklističku turu kroz Njemačku i u svom predavanju nudi informacije o održivom načinu putovanja.

Eko grad predstavit će reciklomat, automatizovanu mašinu koja svakom obliku ljudske djelatnosti nudi efikasan, pogodan i isplativ način za reciklažu plastičnih boca i aluminijskih limenki. Možete donijeti prazne plastične flaše, reciklirat ih i ponijeti sa sobom nagradu za doprinos očuvanja okoliša.

Danom održivosti Goethe-Institut, zajedno sa proizvođačima/icama, aktivistima/icama i stručnjacima/kinjama iz oblasti zaštite okoliša i klime, želi stvoriti više svijesti o održivom načinu života i pažljivom korištenju prirodnih resursa u Bosni i Hercegovini, kao i pozivati na djelovanje u polju održivog razvoja.

Ponesite svoje flaše za vodu i unaprijed se prijavite za predavanja i radionice, jer je broj učesnika ograničen.

 Detaljan program kao i linkove za prijave na radionice možete naći na ovom linku.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
CINESTAR otvorio sedmi multipleks u BiH: Prijedor se pridružio najvećem kino lancu u regiji