Google izradio pametne kontaktne leće

Iako za sada ne postoji sofisticirana tehnologija koja mjeri nivo šećera u krvi, Google je odlučio napraviti prvi korak prema novoj tehnologiji. Pametne kontaktne leće sadrže bežičnu antenu i čip, umetnute između dva sloja leće, a koji ima zadatak svake sekunde mjeriti nivo šećera u krvi kroz suze. Googleove pametne leće bi s vremenom mogle imati i malu LED-icu koja bi upozoravala ljude kod rizičnih nivoa šećera.

lens

Kako ističu na svom blogu, ovo je samo testni primjer i Google traži iskusne partnere na ovom polju, te je već u pregovorima s vlastima oko ovih leća. Također međunarodna federacija za dijabetes istaknula je kako polako gubi bitku s dijabetesom, stoga Google želi pomoći u ovom procesu da ljudi lakše mogu kontrolirati procese u svom tijelu.

 

Ova leća može dovesti do puno više od samog mjerenja nivoa šećera u krvi. Trebali bi prikupljati gotovo sve informacije kao što su temperatura tijela, upale, i sve to slati liječnicima bežičnim putem, ili barem vama na smarpthone ili smartwatch — što god koristili u narednih nekoliko godina.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Vodič za preživljavanje ljetnjih vrućina u gradu